"Українцям" - таку присвяту має нова відеоробота від творчого подружжя з Рівного Ірини та Артема Лаговських. (*Короткометражка має назву "Щедрик"*), і поки-що вона "засвітилася" у соцмережах. Стрічка оповідає про повсякденність українців, які вміють не лише нарікати на владу, вистоювати випробування, але й (*вірити, співпереживати і любити на своїй рідній землі*), - зазначають автори.

На її створення знадобилося декілька тижнів часу та декілька локацій: ринок, квартира, зоомагазин, м'ясний павільйон, зоомагазин, вулиці і тролейбуси Рівного. Автори розповідають: лишилося багато кадрів ,які не потрапили до матеріалу, аби не перевантажувати увагу глядача.

"Нам захотілося екранізувати різдвяний музичний шедевр "Щедрик". Пісня ця, в першу чергу, асоціюється саме з українським народом, його сутністю, ментальність. Тому й зародилася ідея відзняти такі собі будні українців, їх повсякденність. На відео є продавчиня з ринку, м'ясного павільйону і навіть працівник зоомагазину. У їх словах звучить щирість і відображається те, що українці відчувають сьогодні. Також знімали наших військових у Клеванському госпіталі. Ці кадри, певно, найдорожчі нашому серцю. Дякую своєму натхненнику - чоловікові Артему, який насправді й керував усім творчим процесом. Без нього мої ідеї були б ненародженими" - розповідає автор сценарію та режисер, а по сумісництву рівненська журналістка Ірина Лаговська.

"Це такий собі, погляд на українців крізь призму буденності. Ідея виникла, мабуть, просто озирнувшись навкруги. Стало шкода українців. Бюджет: витрати на інгредієнти для тіста та на електроенергію. Людей підбирали на "раз-два", як в дитячій лічилці, таких на кожному кроці, окрім, звичайно, героїні чиїми руками створювався хліб у кадрі (Анастасія), і вона із своєю задачею справилася. Деякі герої мені зустрічалися по роботі, під час моїх зйомок новин, деякі - поза ними. Справжні воїни АТО із наслідками війни, продавці на ринку, пересічні українці у тролейбусах - це обличчя цієї країни і воно дуже виразне. Героїв ж з екрану не довелося обирати, вони і так вже обранні, і завжди однакові. Іринка ж творила хліб на "зйомочному майданчику". Моя задача, була в основному у технічній стороні. Такий собі механік. І такий наш спільний результат" - розповів Артем Лаговський, оператор та монтажер короткого метру "Щедрик".

Нагадаємо, творчість рівненського оператора Артема Лаговського вже відома з його попередньої роботи, що взяла участь у кіноконкурсі "Молодість".