Люди помічали і передавали прикмети з вуст в уста довгі і довгі роки. І навіть будь-яка не забобонна людина все одно рано чи пізно зауважує, що прикмети збуваються. Особливо цінують люди новорічні прикмети і передбачення: адже в самому початку року легко можна передбачити, для чого прийдешній рік буде благополучним, а від чого краще утриматися.

Якщо вам хочеться зазирнути в наступаючий Новий рік 2017 — народні новорічні прикмети відкриють перед вами завісу таємниці.

ПІВНЯЧІ ПРИКМЕТИ

Цікаві народні новорічні прикмети 2017 стосуються символу наступаючого року — Червоного Півня, тварини непокірної і норовливої. Тому щоб догодити примхливому господареві Нового року, необхідно дотримуватися деяких нюансів, пов’язаних з одягом, їжею, обстановкою.

Для початку обговоримо одяг. Півень не виносить чорного, білого і сірого кольорів в одязі — вони наганяють на нього нудьгу, а значить, і ваш наступний рік пройде нудно і безрадісно. А ось екстравагантність і епатаж господареві року до душі. Єдине «але»: постарайтеся уникати «леопардових» і подібних принтів на одязі, не ризикуйте одягатися в хутра. Всі хижі тварини — вороги півня, тому і до вас в цей рік він буде ставитися вороже.

У рік Півня не варто робити акцент на приготованих стравах. Цар-Півник задовольняється малим, він не любить переїдання. Тому робіть ставку на сервіровку столу: дістаньте з найпотаємніших куточків дорогі сервізи, оформите стіл так, щоб вам позаздрив навіть самий фешенебельний ресторанчик і подайте звичайний олів’є так, як в ресторанах подають страви з запаморочливо складними назвами.

В обстановці кімнати Півень теж любить яскравість і різноманітність. Різнобарвні гірлянди, шарики, навіть китайські ліхтарики — все це задобрить господаря, якщо, звичайно, ви не перестараєтеся. Цього Півень теж не любить: він педантичний і в усьому любить міру.

Можна оформити квартиру в стилі кантрі. Півень — житель сільський, тому йому підлестить увагу до цієї тематики.

ЩО ПРОГНОЗУЄ ЩАСТЯ, А ЩО БІДУ У НОВОМУ РОЦІ?

Однак існують не тільки народні прикмети на Новий рік 2017, що допомагають добитися розташування Червоного Півня.

Хто з нас в дитинстві не плакав в три струмка через те, що розбив улюблену ялинкову іграшку, вбираючи ялинку разом з батьками? Насправді, це зовсім не причина для сліз. У народі кажуть, що розбита перед Новим роком іграшка обіцяє успіх і удачу в наступаючому році.

Любите шопінг перед Новим роком? Запаморочливі знижки, великі супермаркети, по яким можна ходити вічно і так і не скупити все бажане. Прикмета для жінок: якщо ви все-таки купили собі новеньке плаття, надягніть його в новорічну ніч – і весь наступний рік ви будете завалені обновками.

Перед Новим роком часто просять в борг: треба ж купити подарунки для всіх членів сім’ї, накрити на стіл до свята. Але пам’ятайте: позичати або, тим більше, давати в борг грошей перед Новим роком — погана прикмета. Весь наступний рік ви проведете «на мілині».

Поганою прикметою також буде викинути залишки їжі з новорічного столу: разом з ними ви викинете все привітання і побажання.

Є ще одна прикмета, що стосується їжі: якщо після кожного удару курантів ви будете їсти по одній виноградинці — усі ваші мрії стануть реальністю.

Кажуть, що в переддень Нового року слід купити віник, обв’язати його червоною стрічкою і поставити або повісити в кутку вниз рукояткою — весь рік буде багатим і вдалим. Тим більше що червона стрічка в рік Червоного Півня буде служити символом фінансового прибутку.

Якщо стиснути в кулаці мідну монетку і протримати її так, поки б’ють куранти — рік буде грошовим і прибутковим. Цікаво те, що чим меншої вартості монетка — тим більше прибутку ви отримаєте в наступаючому році.

Якщо ви займаєтеся торгівлею, то наступна прикмета саме для вас. Першому покупцеві, який прийшов після новорічної ночі, слід віддати товар нечувано дешево — тоді в році вас буде переслідувати удача.

Дівчата, якщо ви під час новорічної вечірки випадково розірвали свою сукню, не впадайте у відчай. Це означає лише, що в майбутньому році вам зустрінеться пристрасний чоловік, від якого ви втратите розум.

Прикмети на Новий рік 2017 можуть здатися безглуздими і навіть дурними. Але ж можна спробувати слідувати простим прикметами, і, можливо, ваш наступний рік стане трохи щасливішими.

Інформує Сильна Україна