Сесія Рівненської міськради не встигла розпочатися, як депутати посперечилася через... сміття і взяли перерву.

Та про все по порядку.

Ще 1 грудня на сайті Рівне нської міськради оприлюднили проект рішення щодо обмеження експлуатації місцевого полігону твердих побутових відходів. Ним передбачається заборонити завезення і захоронення на території рівненського сміттєзвалище сміття, яке утворилося за межами Рівного та Рівне нського району. Підготував проект рішення депутат Святослав Євтушенко.

Він пояснив необхідність його прийняття тим, що потрібно унеможливити потрапляння чужих відходів на рівненський полігон. Мовляв, сміттєзвалище й так переповнене і вичерпало свій безпечний термін експлуатації.

pic Нагадаємо, підставами для прийняття такого рішення стала інформація про завезення на місцеве сміттєзвалище львівського непотребу.

Та не припав до душі проект рішення про заборону завезення чужого сміття на місцевий полігон депутату та голові економічної комісії Ігорю Ковальцю. Ще 28 грудня під час засідання комісії він відмовився розглядати це питання - для чого ж поспішати?

Те, що для того, щоб припинити та унеможливити завезення чужого сміття, а разом з тим і подумати про екологію в місті - для Ковальця не стало аргументом.

pic Відтак, вже на початку сесії депутати запропонували включити це питання на розгляд сьогодні. А проти знову Ковалець, мовляв, не вивчив питання. Ну не знайшов міський обранець за місяць часу для цього, ну з ким ж не буває?

pic Та колеги вже ж наполягли - рішення потрібно приймати невідкладно. Взяли перерву та запропонували провести засідання комісії. Не обійшлося без суперечок та все ж, економічна комісія оголосила свій вердикт - на розгляд сесії. Так, проект рішення включили до порядку денного.

Чи підтримають депутати - покаже голосування.

ДИВІТЬСЯ ТАКОЖ: "Гуляще" львівське сміття тепер смердить у Рівному...законно? [ВІДЕО]

До слова, на минулому засіданні сесії депутати міськради "провалили" схожий проект рішення, ініційований Олегом Карпяком. Наводить на думку, що схоже, ну дуже ж комусь у міській раді не хочеться заборонити завезення львівського непотребу. А для чого? Якщо можна розказати "красиві" історії, як "не вони возять", як перевіряють сміття, яке завозять, встановити камери та охорону за бюджетні кошти. До речі, самі працівники сміттєзвалища розповідають, що не копаються у смітті і всі автомобілі, які є в переліку дозволених для в'їзду, пропускають після розмови з водієм. А тим часом депутати обласної ради підтримали рішення про заборону завезення львівського непотребу на територію Рівне нщини одноголосно.

Отож, зрада чи перемога - читайте згодом на сайті rivne1.tv