Один з найпопулярніших напоїв зими - чай! Смачно, а з добавками ще й корисно. Ми розповімо, що сипати в чай, щоб поліпшити смак.

М'ята

Який чай без м'яти, особливо в зимову пору року? Можна використовувати свіжу або суху. Такий напій відмінно знімає нервове напруження і бадьорить. М'яту рекомендують додавати в чай, якщо застудилися, так як вона здатна полегшити кашель і вгамувати біль в горлі. Можна заварювати тільки м'яту або додавати кілька листочків в чорний чай.

Імбир

Корінь імбиру - продукт, який можна цілий рік знайти на полицях супермаркетів! Додавши лише 3 гр. на 200 мл. чаю, можна прискорити обмін речовин і зміцнити імунітет. Також в рослині виявлено ліпіди, крохмаль. Містяться в ньому вітаміни C, B1, B2, A, фосфор, кальцій, магній, залізо, цинк, натрій і калій.

Лаванда

Якщо видався складний день, додайте до чашечки чаю лаванду, і ви відчуєте спокій. Ароматна рослина впорається з безсонням і допоможе зняти спазматичні болі. Такий чай також швидко налаштує на робочий лад.

Аніс

Ця добавка до чаю володіє дезинфікуючою і відхаркувальною дією, тому корисна при кашлі, бронхіті, катарі верхніх дихальних шляхів. Напій з анісом допомагає при перчінні в горлі. Навіть запах цієї рослини корисний, тому що усуває головний біль.

Чебрець

Чебрець відомий в східній медицині як трава чебрець. Чай з цією рослиною - одне з кращих натуральних відхаркувальних засобів. Чебрець також сприяє зміцненню імунітету і надає тонізуючу дію на організм. Цієї зими пробуємо нові рецепти напоїв з цією спецією.

Джерело: 4mama.ua