(*Новий рік має дуже давню історію і за все його існування накопичилося безліч народних новорічних прикмет, дотримуючись яких ви можете змусити наступаючий рік бути для вас вдалим.*)

Народні новорічні прикмети

- Перед Новим роком не можна виносити сміття з хати, інакше цілий рік не буде домашнього благополуччя.

- Для зустрічі Нового року надівайте нове і найкраще вбрання і прикраси — щоб жити багато. Викидайте за поріг старий одяг і взуття — щоб неприємності залишилися в минулому році.

- Під час дзвону курантів швидко напишіть на клаптику серветки своє бажання, запаліть і киньте в келих з шампанським, випийте його до останнього ковтка до 12 години. Ваше бажання обов’язково збудеться.

- Для багатства потрібно на Новий Рік рясно обсипати усіх присутніх зерном або хоча би зварити каші і подати її до столу, що особливо добре на рік Півня.

- Якщо вранці 1 січня на деревах густий іній — рік буде хлібородний, інакше — голодний.

- При зустрічі Нового року в кишені обов'язково повинні лежати хоч одна монетка. У кого буває порожньо в кишенях у новорічну ніч, той весь рік буває в нужді.

- Якщо після настання Нового року першим до хати увійде чоловік, то весь рік проживете в достатку.

- 31 грудня та 1 січня нічого ні за яких обставин нікому не давайте в борг (ні грошей, ні речей, ні продуктів). Інакше віддасте все своє гарне і залишиться тільки погане.

- Якщо 31 грудня зустрінете на своєму шляху собаку, значить, наступного року знайдете хорошого вірного друга.

- Якщо в новорічну ніч на небі багато зірок, значить - рік буде врожайним.