Питання,скільки коштів у 2017 році в Рівному виділять, на так звану, програму підтримки ОСББ, залишається відкритим.

Адже раніше міські посадовці обіцяли, що за "Муніципальною програмою сталого розвитку" всі охочі мешканці ОСББ зможуть отримати кошти для реалізації проектів на умовах співфінансування.

Щоправда, чиновники не врахували, що охочих може бути багато і на всіх грошей із бюджету не вистачить.

Вже зараз на фінансування за цією програмою подано проектів, загальною вартістю близько 80 мільйонів гривень. У той час, як депутати міськради виділили на ці потреби - 40 мільйонів.

Щоправда, на початку січня на фінансування цієї програми виділять лише два мільйони гривень, каже начальник управління бюджету та фінансів Віктор Шульга.

- Решта коштів виділятиметься вже під час перерозподілу бюджету, передбачається, що в лютому 2017 року. Наразі робота над бюджетом міста триває, - зазначив він.

Нагадаємо, "Муніципальною програмою сталого розвитку" передбачається, що 70% вартості реалізації проекту, запропонованого мешканцями ОСББ, виділятиметься із бюджету, решту - люди мають зібрати самостійно. Максимальна вартість виділена з бюджету на реалізацію проекту одного ОСББ не може перевищувати 800 тисяч гривень. А дитячі майданчики рівняни, які проживають в ОСББ можуть встановлювати на умовах, що 90% вартості виділяють із бюджету, а 10% - збирають самостійно.