Більшість людей не знає про головну цінність бананів – бананові шкірки. Зазвичай ми їх просто викидаємо у смітник, не усвідомлюючи, що саме в цій частині плоду міститься чимало корисних для організму людини речовин.

1. Головний біль

Бананові шкірки містять багато калію, а цей елемент, як відомо, є чудовим помічником у боротьбі з головним болем. Ви можете приймати банани у вигляді настою або ж просто прикладати шкірки бананів до лоба та потилиці. Вже за кілька хвилин ви помітите полегшення больових відчуттів.

2. Бородавки

Біла внутрішня поверхня бананових шкірок є чудовим натуральним засобом проти бородавок, які часто з’являються на різних ділянках тіла. Звісно, не варто очікувати миттєвого ефекту, проте якщо ви щодня приклеюватимете бананові шкірки до бородавки за допомогою лейкопластиру, то проблема вирішиться всього за декілька днів.

3. Запори

Один з найкращих способів позбутися запорів та інших розладів травлення – споживати більше клітковини.

Оскільки у бананових шкірках міститься значно більше клітковини, ніж у самому м’якуші плоду, радимо вам використовувати саме їх для боротьби з проблемами шлунково-кишкового тракту. Ви можете приготувати настій зі шкірок або збити їх у блендері до консистенції смузі.

4. Акне

Компоненти, які містяться у білій внутрішній поверхні бананових шкірок, чудово борються з такими проблемами шкіри, як акне, прищі та чорні цятки.

Радимо вам втирати їх у шкіру двічі на день. У результаті таких процедур прищі підсохнуть значно швидше, запальний процес на шкірі зійде, а пори очистяться.

5. Відбілювання зубів

Попри те, що бананові шкірки не зрівняються з професійним відбілюванням зубів, регулярне втирання їх у зуби допоможуть зменшити жовтизну зубної емалі. Щоденне використання бананових шкірок сприяє усуненню залишків їжі та відходів, які прилипають до емалі зубів, внаслідок чого через декілька тижнів зуби стають білішими.

6. Укуси комах

Втирання бананової шкірки у місце укусу комахи допоможе зменшити почервоніння та свербіж. Банани є одним з найефективніших натуральних засобів проти укусів комарів.

7. Синці

Завдяки своїм регенеративним властивостям бананові шкірки прискорюють загоєння синців та ран. Настій зі шкірок бананів покращує кровообіг та має заспокійливий ефект при локальному нанесенні на уражену ділянку тіла.

8. Полірувальний засіб для меблів

Зовнішній бік бананових шкірок можна використовувати для надання блиску шкіряним виробам, дерев’яним меблям, кухонним приладам та іншим предметам в оселі, які втрачають свій блиск та накопичують пил. Потрібно просто втирати шкірку банана у ділянку, що потребує очищення, протягом трьох хвилин, після чого протерти відполірований предмет чистою ганчіркою або серветкою.

10. Чисте взуття

Бананові шкірки повернуть блиск вашим старим та потьмянілим черевикам, адже ними можна полірувати не лише меблі та посуд, але й взуття. Для чищення черевиків потрібно спочатку натерти їх шкіркою банана, а потім витерти чистою ганчіркою.

11. Здорова серцево-судинна система

Фосфор та калій, які у великих кількостях містяться у бананових шкірках, мають здатність регулювати рівень холестерину та високий кров’яний тиск. Ці життєво необхідні мінерали покращують кровообіг, зміцнюють кровоносні судини та не дають поганому холестерину окислюватися у венах.

Звісно, одними шкірками бананів неможливо замінити необхідні при таких розладах препарати, проте регулярне споживання бананів допоможе контролювати показники холестерину та кров’яного тиску.

Джерело