Під приводом грошової реформи пройдисвіт вициганив у сестер-пенсіонерок усі заощадження, пише ((http://expres.ua/news/2016/12/21/218973-vidzavtra-gryvni-skasovuyut-proydysvity-duryat-pensioneriv)(газета "Експрес".))

Майже 30 тисяч гривень віддали шахраєві сестри-пенсіонерки із села Мшанець. Старенькі повірили чоловікові, який розповів їм про нібито грошову реформу.

Бабусі віком 77 та 86 років живуть в одній хаті на околиці села. Посеред дня до них завітав ошатно вдягнутий середніх років показний чоловік, який відрекомендувався працівником районного управління соціального захисту.

"У країні завершується грошова реформа -- ми переходимо на євро. Відзавтра гривні скасовують. Ви не чули? - почав із порога незнайомець. - Сьогодні останній день, коли їх можна поміняти. У зв’язку з цим працівники соціального захисту допомагають таким, як ви, самотнім і немічним пенсіонерам, аби не втратили своїх заощаджень".

Бабусі принесли гостю всі гроші, які відкладали на "чорний" день. Той неквапливо перерахував, поклав у конверт, опечатав і віддав стареньким.

"Розпечатувати до завтра не можна, поки не прийде листоноша. Вона поміняє гривні на євро", - суворо наказував незнайомець пенсіонеркам. Старенькі подякували чоловікові за турботу й попрощалися.

А через деякий час одна із сестер зателефонувала племіннику та розповіла про несподіваний візит соціального працівника. Той відразу збагнув, що тіток ошукали, й порадив негайно телефонувати в поліцію.

"Розпечатавши конверт, пенсіонерки всередині замість грошей побачили звичайнісінькі папірці,- каже речник Вінницької обласної поліції Інна Глега.- Як з’ясувалося, шахрай-гастролер, який приїхав у село автомобілем, зайшов лише до однієї хати, після чого забрався геть. За даним фактом порушено кримінальне провадження".