Жителя селища Млинів аферисти ошукали майже на 26 тисяч гривень. Гроші зникли за лічені хвилини його спілкування по телефону.

До поліції із заявою звернувся 49-річний млинівчанин, що 20 грудня вранці невідома особа заволоділа його грошима із банківської картки. На мобільний телефон чоловіка зателефонувала жінка, представившись працівником одного з банків, та повідомила, що з його рахунка проводиться оплата через інтернет-магазин. Оскільки двічі набрано неправильно пін-код, у нібито фінансової установи виникли підозри щодо втручання сторонніх осіб. Чоловік зауважив, що не здійснює жодних платежів, після чого йому наголосили на необхідності заблокування картки. По той бік слухавки йому озвучили перші вісім цифр номера картки і повідомили, що за кілька секунд надійде повідомлення з кодом, який необхідний для заблокування.

Та не встиг чоловік назвати цифри і доспілкуватися, як паралельно надійшов іще один дзвінок. Відповівши на нього, працівник банку, назву якого озвучила й шахрайка, повідомив, що з його рахунку знято грошові кошти в сумі 25 тисяч 650 гривень.

За фактом шахрайства відомості внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України. Поліцейські Млинівського відділення встановлюють осіб, причетних до скоєного злочину. Як з’ясувалося, чоловік декілька днів тому загубив свій паспорт.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.