Органами прокуратури Рівненської області спільно з працівниками Управління захисту економіки у Рівненській області Департаменту захисту економіки Національної поліції України та слідчого управління Головного управління Національної поліції в Рівненській області знешкоджено мережу нелегальних гральних закладів, які працювали всупереч встановленим вимогам Закону України «Про заборону грального бізнесу в Україні».

Про подробиці спільної операції правоохоронних органів розповів заступник прокурора Рівне нської області Мирослав Пацкан.

- У результаті проведених 20.12.2016 обшуків на території міста Рівне та Рівне нської області виявлено та вилучено 154 системних блоки, 224 монітори, 5 гральних автоматів «Однорукий бандит», 50 флеш-носіїв інформації, 5 відеореєстраторів, іншу оргтехніку, грошові кошти, ймовірно одержані злочинним шляхом, та документацію, - повідомив прокурор.

Незаконну діяльність гральні заклади здійснювали в нежитлових, публічно доступних приміщеннях і під виглядом функціонування інтернет-кафе, гри в лотерею, з використанням гральних автоматів та комп’ютерної техніки надавали відвідувачам послуги доступу до азартних ігор з метою отримання виграшів.

За цим фактом слідчим управлінням Національної поліції в Рівне нській області за процесуального керівництва прокуратури Рівне нської області здійснюється досудове розслідування за ч. 1 ст. 203-2 Кримінального кодексу України (незаконне зайняття гральним бізнесом). На даний час проводяться слідчі дії з метою встановлення організаторів цієї незаконної діяльності.

- Прокуратура Рівне нської області не зупиниться на проведеній роботі і надалі у взаємодії з правоохоронними органами продовжуватиме вживати рішучих заходів з метою подолання грального бізнесу на теренах регіону, - підсумував Мирослав Пацкан.

Принагідно прокуратура області звертається до небайдужих громадян, та тих, хто став свідком існування та діяльності гральних закладів, з проханням повідомляти правоохоронні органи про зазначені факти з метою їх припинення та притягнення винних осіб до передбаченої Законом відповідальності.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Рівне нської області