23 грудня свій День Ангела відзначають Іван, Петро, Костянтин, Степан та Ангеліна. Яке ж значення мають дані імена?

Значення імені Іван

У Івана розвинене почуття справедливості, він вірний і надійний товариш, який завжди прийде на допомогу і ніколи не залишить в біді. Іван може пробачити образу, завдану йому людиною, якого він поважає і любить, а от своєму ворогові він ніколи не пробачить нанесену образу і рано чи пізно помститься.

Характеристика імені Іван дозволяє припустити, що володар цього імені розважливий чоловік, який ніколи не діє навмання, а завжди прораховує всі наслідки своїх дій. У професії Іван воліє досягати керівних посад. У Івана важкий характер, він може бути дещо агресивним, імпульсивним і пихатим.

Він наполегливий, і якщо щось задумає, то часто йде напролом. Однак іноді за два кроки до мети Іван раптом робить крутий поворот, демонструючи повну байдужість до того, що ще п'ять хвилин тому становило, здавалося б, сенс його існування. Широта натури Івана позначається також в надзвичайно широкому діапазоні захоплень, настроїв і планів. Іван відкритий світу і чуйний, він завжди в курсі справ своїх братів і сестер, тіток і дядьків.

Значення імені Петро

Петро часто дивує близьких та оточуючих людей своїм суперечливим характером. У ньому поєднуються такі, на перший погляд, протилежні риси характеру, як цинізм і вразливість, прямолінійність і м’якість, довірливість і замкнутість.

У чоловіка з цим ім’ям дуже розвинене самолюбство. Він прагне бути першим у всьому – в навчанні, роботі, серед друзів. Якщо самолюбство не досягає величезних розмірів, чоловік досягає багато чого в житті. В іншому ж разі, воно може привести його до повного занепаду всіх справ.

Як правило, Петро дуже чутливо сприймає відносини з оточуючими. Навіть невелика образа залишається в його пам’яті надовго, принісши йому розчарування і гіркоту.

Нерідко Петро буває замкнутою, нетовариською людиною, який воліє самотність, проводячи час з книгами, музикою, творчістю. Близьких людей у нього звичайно не багато, але він і не прагне до їх великій кількості.

Значення імені Костянтин

Костянтин володіє унікальною рисою характеру: він в кожній людині прагне знайти щось хороше. Це чесний і справедливий чоловік, який ніколи не буде використовувати оточуючих для отримання власної вигоди. Костянтин відповідальний, порядний, володіє терпінням і стійкістю.

Якщо на роботі Костянтин зробить якусь помилку, то він ніколи не перекладе провину на іншого, а сам відповість за свій недолік. Костянтин-керівник не вміє командувати своїми підлеглими, він їх сприймає як рівних собі. Щоб досягти успіху в житті йому не вистачає честолюбства і твердості характеру.

Характер Костянтина складний і суперечливий, це дивовижна суміш постійності з непостійністю. У нього тонке чуття на те прекрасне, що в різній ступені є майже в кожній людині. В нічим не примітній, здавалося б, дівчині він розгледить невидимі навколишнім гідності і буде з величезним завзяттям "відкривати" ці переваги для інших.

Значення імені Степан

Він врівноважена людина, дуже складно вивести його з себе, зовнішні подразники не впливають на його емоційний стан. Разом з тим досить важко спонукати Степана на рішучі дії і вчинки.

Часто Степани бувають наділені творчими талантами. Степан володіє почуттям власної гідності, впевненості в собі і неабияким сильним характером. Він любить похвалу і намагається уникати будь-яких конфліктів. Має високу самооцінку, вміє ставити перед собою цілі і не лякається труднощів на шляху до них. Він абсолютно позбавлений жадібності, швидко забуває образи.

Степан дуже товариська людина, у нього багато друзів і знайомих. Іноді створюється враження, що його знають всі навколо. Він дуже добре орієнтується в новому місці і незнайомій обстановці. Віддає перевагу жіночому товариству.

Значення імені Ангеліна

Ангеліна уперта, любить командувати іншими людьми, ні в чому не поступиться. Ангеліни не розраховують ні на чию допомогу, у всьому покладаючись тільки на себе. Вони хороші, гостинні господині, вважають за краще приймати гостей вдома, ніж самим ходити в гості, оскільки важкуваті на підйом.

Дівчина з таким ім’ям у молоді роки часто буває справжнім борцем за правду. Вона може робити безліч спроб змінити світ. І коли розуміє, що ці зміни не потрібні нікому, крім неї самої, сильно розчаровується. З віком у Ангеліни настає прозріння. Вона не відмовляється від своїх ідеалів, але вже бачить всю безперспективність спроб зміни навколишнього світу.

"Зимові" - із трохи чоловічим характером; якщо їм буде вигідно, можуть і обдурити; вперті, переконати їх у чомусь дуже важко.