18 грудня вночі прес-служба Кабінету міністрів офіційно заявила, що ПриватБанк переходить у стовідсоткову власність держави. Реакція користувачів соцмереж на те, що трапилося різниться від саркастичних висловлювань до проявів відчаю.

Ми запитали в рівнян, що вони зробили першим ділом, коли дізнались про націоналізацію "Приватбанку":

Олександр Поліщук, журналіст: "Розрахувався карткою ПБ за пачку добрих заварнушок. Нічого не робив, я не панікер. Слідкував за темою ще напередодні можливої націоналізації, читав аналітику та прогнози фахівців, звертав особливу увагу на огляди в частині ризиків для вкладників, переконався що все буде ок і не парився. Хоча ні, дещо я таки робив - розсердився! Мені треба була готівка заправити авто газом на АЗС, які не приймають термінал-платежі. Я заледве знайшов на окраїні міста банкомат ПБ, в якому була гривенька. З усіх інших панікери хутесенько повимітали гроші. А все чому? Тому що в пересічного обивателя є час поїсти, є час поспати, але немає часу на інформацію."

Таня Косенкова, студент: "Коли дізналась, то дуже зраділа, що не маю кредитів."

Євгеній Дивачевський, студент: "Першим ділом я пішов і зняв всі гроші з Приватбанку, просто не довіряю державі."

Олексій Антонюк, організатор свят: "Поліз в гугл за інформацією. Потрібно все потрібно тричі перевіряти."

Женя Кравчук, студент: "Їхав у маршрутці, коли дізнався про це. Гроші не знімав, паніку не створював. Хіба посміявся з черг у приват банку, особливо з тих, хто масово почав знімати гроші, таке враження ніби у людей мільйони і вони хочуть їх зняти,дивно."

Олена Бойчук, лікар: "Хотіла піти і зняти гроші,але передумала. Все таки, не думаю, що банк за один день збанкрутує і всі гроші зникнуть, тому не бачу сенсу усієї цієї паніки."

Віктор Клименко, дантист: "Я прочитав, що Приватбанк націоналізували і відразу пішов знімати гроші. Краще хай вони лежать в мене в квартирі, мені так буде спокійніше. І друзям розповів відразу, порадив зробити так само."

Володимир Бейчак,ді-джей: "Я не цікавлюся політикою і взагалі нічим шо в країні відбувається. Блокую всіх хто шось пише на ці теми. Просто воно деколи знаходить мене саме. Коли почув про Приватбанк то просто пішов готувати собі сніданок."

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:Чому націоналізація ПриватБанку це необхідна жорстокість

Президент прокоментував перехід «Приватбанку» у власність держави [ВІДЕО]