Учасників і переможців конкурсу дитячих малюнків «Права людини очима дітей» нагородили грамотами та цінними призами нагородили в неділю, 18 грудня, в Рівненській обласній універсальній науковій бібліотеці.

Переможцем конкурсу в першій (молодшій) віковій групі стала Вікторія Миронюк, учениця 6-А класу Рівне нської української гімназії. Свою роботу під назвою «Майбутнє країни у наших руках» вона пояснила так: «Цим малюнком я показую, що український народ має право визначати політичну, економічну та соціальну долю своєї країн використовуючи для цього мирні зібрання».

Друге місце в цій віковій групі здобув Денис Чекота, учень 2 класу Новинодобрятинська ЗОШ I-III ст. із с Добрятин Млинівського району. Денис вважає, що основним правом людини є право на життя. Тому він зобразив людину, щит – закон і змія – це все погане, що може забрати життя.

Третє місце в молодшій віковій групі посіла Вікторія Валюх, учениця 7-Р класу ЗОШ №18 м. Рівне . Її робота «Право на життя: контрастна реальність» стосується статті 3 Декларації прав людини, кожна людина має право на життя, свободу і особисту недоторканість. На думку вікторії, часто трапляється, що люди зазнають тортур, жорстокого і принизливого поводження.

Такого не повинно бути. Кожний, хто помічає подібні випадки у житті повинен відстоювати права тих, хто цього потребує і допомагати покращити ситуацію. А от у другій (старшій) віковій групі перемогла Анастасія Ханас, учениця 9-А класу Квасилівського НВК «Школа-ліцей». У поясненні до своєї роботи переможниця написала: «Людина повинна відчувати себе захищеною у всіх сферах життя під крилом справедливого правосуддя та верховенства права».

Друге місце серед старших зайняла Лариса Лищук, учениця 11 класу Новинодобрятинська ЗОШ I-III ст. із с. Добрятин Млинівського району. Третє місце в другій групі посіли Ірина Вишневська та Христина Коваль, учениці 11 класу Рівне нського економіко-правового ліцею. Дівчата пояснили свою спільну роботу таким висновком: «Можемо сказати, що ми живемо у тій країні, де людей шанують і поважають, надають всі права, які необхідні для життя, в тому числі і право голосу. Ми впевнено можемо сказати, що Україна – це та країна, де наші права понад усе!»

Переможці конкурсу в кожній віковій групі отримали грошові премії: 500 гривень – 1 місце, 300 – 2 місце, 200 – 3 місце. Всі учасники також отримали почесні грамоти та заохочувальні призи від організатора конкурсу – РОГО «Комітет виборців України». Крім того, додаткові призи (альбоми-розмальовки) вручили переможцям від Головного територіального управління юстиції у Рівне нській області.

Загалом на конкурс надійшло 27 робіт від учасників не лише з Рівного, а й із Здолбунівського, Костопільського, Млинівського та Рівне нського районів. Всі учасники були розподілені на дві вікові групи: 7-12 та 13-17 років. Конкурс «Права людини очима дітей» проводила Рівне нська обласна громадська організація «Комітет виборці України» в рамках проведення 13-ого Мандрівного фестивалю документального кіно про права людини Docudays UA на Рівне нщині .



pic

Перше місце, друга група.

pic

Друге місце, перша група.

pic

Друге місце,друга група.

pic

Третє місце, перша група.

pic

Третє місце,друга група.

pic

Інформує Святослав Дубов, інформаційний відділ РОГО КВУ.