Чай потрапляє на прилавки наших магазинів з різних екзотичних країн світу, і має безліч цілющих властивостей. І важливо знати, що при неправильному зберіганні, свою користь чай, звичайно ж, втрачає. Існують нескладні правила зберігання чаю, і про них, ви дізнаєтеся нижче.

Оптимальний розмір посуду

Чай слід зберігати в щільно закритому посуді, без запаху. Найбільш підходящою, буде скляний або фарфоровий посуд, з кришкою. Адже чай, має властивість вбирати сторонні запахи і вологість. Не підходить для зберігання чаю посуд із пластику.

Розмір посуду. Щоб чай зберігав свій аромат довше, вважається, що посуд для зберігання чаю не повинен бути занадто великим. Цілком вистачить невеликої герметичної банки.

Вимоги до приміщення

Як вже було сказано вище, чай прекрасно вбирає вологу, тому приміщення обов'язково повинно бути сухим і час від часу провітрюватися. Слід знати, що навіть в герметичній упаковці чай неодмінно зіпсується, якщо в приміщення буде проникати зайва вогкість і волога. Доцільніше чай зберігати в шафі.

Чай повинен перебувати окремо від інших продуктів харчування

Не повинні бути сусідами поряд з чаєм продукти, які мають різкий запах, адже це неминуче позначиться на його властивості.

Приблизно такі ж вимоги висувають до зберігання чаю на складах і в магазинах.

Про користь чаю знали ще в давнину, недарма ж в Китаї існує традиція, що зародилася ще багато століть назад, пити п'ять чашок чаю в день. Тоді, і зараз, вважається, що це благотворно впливає на організм, тонізує його і додає сил і енергії.

Якщо умови зберігання чаю будуть слушними, то він не тільки буде зберігатися довше, але і придбає більш міцний аромат і смак. А цілющі властивості, будуть заряджати ваш організм силою, енергією і здоров'ям.

Джерело