Учора, 15 грудня, співробітники поліції ГУНП в Рівненській області за результатами проведених обшуків затримали двох молодиків 21-го та 27-ми років, жителів Житомирської області, причетних до серії крадіжок із церков на території Рівненської області. Як пояснили затримані, на злочини їх «підштовхнула» скрута.

Як повідомив сьогодні під час брифінгу заступник начальника ГУНП в Рівне нській області Сергій Волков, протягом жовтня-листопада на території Сарненського, Березнівського, Острозького та Дубенського районів сталися крадіжки із храмів різних конфесій.

«Злочини були схожі між собою за способом вчинення, — зазначив Сергій Волков. — Усе вказувало на те, що храми обкрадають одні й ті ж особи. Зловмисники проникали до церков шляхом віджиму дверей і вікон. Викрадали лише кошти, ікони та все церковне начиння залишалось на місці. Керівництвом Головного управління Національної поліції в Рівне нській області було прийнято рішення, що розкриттям цих злочинів займатимуться працівники апарату карного розшуку».

Поліцейські з’ясували, що молодики з Житомирщини, для своїх протиправних діянь використовували автомобіль знайомого. Наразі встановлена їхня причетність до крадіжок із десяти церков на загальну суму близько 25 тисяч гривень.

Обоє зловмисників зізналися у вчинених кримінальних правопорушеннях. Вирішується питання про повідомлення їм про підозру та обрання міри запобіжного заходу.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за частиною 3 статті 185 Кримінального кодексу України (крадіжка) триває. За свої злочинні діяння жителі Житомирщини можуть провести за ґратами від трьох до шести років.

Піти на злочин, як пояснюють затримані, їх підштовхнули складні сімейні обставини. Хлопці з багатодітних родин, одружились і не мали коштів на прожиття, тому й наважилися скоювати такі злочини.

Відділ комунікації поліції Рівне нської області