Дивлячись на білявого блакитноокого хлопчика ніхто й не скаже, що він – дитина з особливими потребами. І тільки те, що гуляти на вулицю він виїжджає в інвалідному візку, видає його хворобу - ДЦП.

Кожен курс реабілітації для нього є маленьким кроком вперед, аби ходити самостійно. Проте фінансові можливості родини вичерпано. І вже вдруге батьки просять допомоги у донорів УББ, аби зібрати кошти на наступний курс реабілітації.

Ще в лікарні маму попередили, що важкі крововиливи в мозок, які під час пологів отримав хлопчик, можуть мати страшні наслідки. Проте деяких дітей вони оминають. Іванка, на жаль, не оминули. Не допомогли і безкінечні масажі та ЛФК, дорогі ліки. Коли хлопчикові виповнився рік, йому поставили діагноз – ДЦП. І якщо в ранньому віці це було мало помітно, то з часом набрало явних ознак: він так і не сів, і не пішов. Ручки і ніжки в постійному м’язовому тонусі, а це не дозволяє вільно рухатися і розвиватися: бігати по траві, гратися у піску, їсти ложкою, кататися на самокаті – робити все те, що не задумуючись роблять здорові діти, насолоджуючись дитинством.

Замість цього Іванко постійно терпить біль, адже йому потрібна фактично безперервна реабілітація і доволі жорстка. Інтенсивний масаж, лікувальна фізкультура і заняття на тренажерах, розробляння кінцівок, навчання тримати рівновагу, ставити ніжки на п’ятки, а не на носочки. Все це дається йому важко, з великим зусиллями.

Проте батьки впевнені, що праця не буде даремною. Поки він маленький, його організм все ж здатний змінюватися, крепнути, вчитися виконувати рухи, розвиватися. І першочергове завдання для батьків – задати йому правильний напрямок розвитку. А шанс стати самостійним у нього справді є, адже інтелект в Іванка збережений. Він – розумна дитина, яка говорить, робить висновки, вчить кольори, букви й цифри.

Батьки хлопчика просять небайдужих людей перейнятися майбутнім Іванка і подарувати йому можливість здійснити його справжню мрію – зробити перший самостійний крок. І це, безумовно, буде найщасливіша мить в житті родини!

Допомогти можна перейшовши за посиланням: допомога Іванку.