Любителі пабліку ((https://vk.com/golosmista)(ВИЛКА)) вирішили зібратись десь у тихому,затишному місці та зробити своєрідний "затест" найпопулярніших суші-барів Рівного.

"Отож, ми обрали славнозвісні Мацурі, Майстер Суші(надалі-МС), Ред,Інь Янь, Лофт та Кіото, в телефонному режимі замовили скрізь класичну філу з лососем та хосомакі з авокадо (дуже часто читаємо тут нарікання саме на лосось і на свіжість авокадо!).

Як справжні дослідники,письмово зафіксували час замовлення та фактичний час отримання (додам трошки інтриги - одна служба побила всі рекорди в поганому сенсі цього слова).Окрім часу доставки, нас дуже цікавила відповідність заявленої ваги (тут вас теж чекає сюрприз,нижче ви дізнаєтесь,де,замовивши рол, один шматок суші йде в подарунок!), смак соєвого соусу (одвічне питання - розбавляють чи не розбавляють?), свіжість інгредієнтів ну і,звісно, якість "збірки" ролів.

Як ви розумієте,людина,що замовляє доставку у вечір п'ятниці,повинна запастись терпінням, і в цьому випадку нас виручив заклад,що люб'язно надав нам в оренду свою затишну залу, необхідний посуд,ваги,доступ до вай-фай, двох хороших дівчат-офіціанток,які,до речі,також приєднались до нашого ескперименту, та гарну,символічну адресу Соборна 1А (але в припадку манії ми просили кур’єра піднести замовлення то до перукарні ,то до магазину - в той день Вилку лихоманило постами про приїзд Фреймут, і ми не хотіли викликати лишні підозри, параноїки - сушилюби )

Отже,перші ластівки з японськими вісточками почали злітатись до нас з Кіото,потім з Ред та Інь-Янь. Четвертими були МС, п'ятим фінішував Лофт! Отже, коли майже всі служби впорались і доставили нам їжу,на столі пустою лишалась лише тарілка для Мацурі. З огляду на те,що йшла третя година, і ми вже години 2 дивились голодними очима на "піддослідних" та один на одного, на секунду здалось, що ми випадково замовили суші зі Львова -2.5 години на дорогу та ще 45 на приготування і дорожні затори файного міста Лева .

Але ж ні, ми дзвонили в рівненський суші-ресторан, до монополіста можна сказати, і офіціантка по телефону тричі переконувала нас,що доставка ось-ось виїжджає, ось-ось від"їхала ,ось-ось прибуде. І я не уявляю, хто при таких розкладах дочекається вечері без сивого волосся, нервових сіпань ока та лівої руки. Ми не дочекались-сіли дегустувати без Мацурі.

Отже, час доставки можете переглянути в таблиці. У першу чергу ми телефонували в «Мацурі», так як розуміли, що їх доставку прийдеться таки почекати :) . У відповідь прозвучало: «Очікувати до 2х годин». Окей. Часові рамки доставки окреслив також «LOFT» - чекати понад 2 години. Інші заклади часових рамок не встановили. В результаті фінішували останніми «Мацурі», яким ми дзвонили тричі - їхня даставка затягнулась на 3 години і 15 хвилин!

За цей час навіть кур’єр «LOFT» ,що з"явився раніше зазначеного часу,встиг повернутись у заклад та привезти нам чек, якого ми не знайшли у пакунку (за що йому велика подяка та респект).

Тепер про самі роли. Інь-янь .Вони погано зачищають рибку, тому що на одному з ролів була луска,і в ролі Філа була не філадельфія. Якщо комусь складно відрізнити справжню філадельфію від дешевшого крем-сиру,то тільки не тоді коли на столі шість різних ролів з шести різних закладів. Справжня філа знайшлась лише в трьох закладах з шести.Зате плюсик Інь Янь за безкоштовну доставку при такому маленькому замовленні.

Лофт. Цей заклад мав усі шанси на перемогу,поки ми не сіли дегустувати. Доставили швидше,ніж обіцяли,не полінувались довезти чек,лосось був дуже гарний на вигляд,але те авокадо…Воно було дубове!З нас усіх ніхто його не спромігся пожувати (ну тобто фізично могли, але не на стільки ми любимо суші,щоб їсти ТАКЕ).Відзначилось васабі - воно було завітрене і якесь геть ніяке на смак. Ще в ролах не справжня філадельфія,а інший крем-сир, проте так і вказано в меню,тому тут претензій немає,лише констатація факту! Приємною несподіванкою виявився шматок ролу в подарунок - замість заявленої ваги 220 г нам привезли 261 грам!

МС. В Майстер суші теж була справжня філа ,але тут слід відмітити наступне : по телефону ми попросили саму класичну філу, а приїхала вона з кунжутом і в якомусь соусі, що був розмазаний по дну контейнера і забарвив, окрім філи, ще й хосомакі. Про те, що в класичній філі є такі моменти, думаю, треба попереджати,коли замовлення роблять не по меню. На захист Майстер Суши ми додамо,що їх соєвому соусу не було рівних, всі зійшлись на думці що він найкращий. І ,звичайно,контейнери!В МС вони найстильніші і найзручніші. Напевне,саме тому ціни в МС найвищі. У ролах МС нас чекав такий же сюрприз як з Лофтом-значний плюс у вазі ролу на нашу користь. Кіото.Швидка доставка!Вони-то розташовувались до нашої штаб-квартири найближче, але все одно-найшвидші)Та виписуємо їм "догану" за авокадо та філадельфію,авокадо не стигле зовсім.Соус теж не порадував,звичайний такий собі сильнорозведений соус) Проте є плюс у вазі ролів,це потішило).

Мацурі.Вже здається і так їм забагато уваги в оцій нашій писанині,але розповісти є що) Соус.Він смачний,але мало схожий на класичний соєвий. Солодкий якийсь. Імбир дуже смачний. Також у суші від Мацурі справжня філадельфія , але їх нашвидкоруч зроблені роли (нагадуємо,всього навсього 3 год і 15 хв) не мали презентабельного вигляду(судіть по фото самі). Ну і найголовніше - в кінці трапези ролу Філа,в останньому шматочку попалась штучна волосинка червоного кольору... Шубка діда Мороза? Новорічна акція?...Ми були вкрай здивовані,але факт є факт.

І ось заклад, який неочікувано став нашим фаворитом - «РЕД»! По-перше, найкраще авокадо, по-друге, лосось свіжий, гарного натурального окрасу, по-третє, у філадельфії – філадельфія; до імбиру та васабі претензій нема,час доставки адекватний. І дуже потішив сам вигляд ролів! І ще) До того ж Ред, як і Інь-Янь, доставили замовленя безкоштовно.

Зрештою, особисто ми залишились дуже задоволені нашою "вечіркою", отримали нагоду перезнайомитись особисто і зійшлись на думці,що продовженню бути!", - пишуть у спільноті.

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic

pic