З початку 2016 року платники транспортного податку Рівненщини перерахували до місцевих бюджетів 1,68 млн.грн. Індикативні показники виконано на 251 відсоток, перевиконання склало 1 млн. грн.

Майже 1,7 мільйона гривень транспортного податку сплатили платники Рівне нщини до місцевих бюджетів за одинадцять місяців 2016 року

Нагадуємо, що у зв’язку з набранням чинності з 1 січня Закону України від 24 грудня 2015 року №909-VIII «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році» суттєвих змін зазнав порядок справляння транспортного податку.

Тепер об’єктом оподаткування транспортним податком є легкові автомобілі, з року випуску яких минуло не більше п’яти років (включно) та середньоринкова вартість яких становить понад 750 розмірів мінімальної заробітної плати, встановленої законом на 1 січня (1,03 млн.грн.) (у 2015 році транспортний податок сплачували власники з автомобілів, які використовувалися до 5 років та мали об’єм циліндрів двигуна понад 3 тис. куб. см.).

Перелік автомобілів, вартість яких перевищує 750 мінімальних заробітних плат, визначається за методикою, затвердженою Кабінетом Міністрів України та публікується на веб-сайті Мінекономрозвитку. Платниками транспортного податку як і торік є фізичні та юридичні особи, в тому числі нерезиденти.

Повідомляє ГУ ДФС у Рівне нській області.