5 грудня свій День Ангела відзначають чоловіки з такими іменами як Олексій, Володимир, Максим та Михайло. Яке значення мають дані імена?

Олексій:

Це ім'я дасть синові спокійна й тиха жінка. Хоча із самого дитинства Олексій дуже прив'язаний до матері й багато в чому схожий на неї, однак відразу ж починає відчувати себе захисником матері, а в більше дійшлий вік може стати захисником і для інших жінок. Олексій воліє бути людиною справи й менше займатися розмовами. У дитинстві він звичайно не є заводилою, але його думка має часом вирішальне значення.

Володимир:

Це ім'я має слов'янське походження, складається із двох корінь: "влад" (володіти) і "мир", тобто ім'я може мати сенс - "володіючий світом".

Володимир з раннього дитинства проявляє допитливість і прагне перевірити свої знання на практиці. Він схильний до ризику й навіть до авантюр. Прагне в компанії однолітків зайняти провідне положення. Прислухається до порад батьків.

У навчанні найкраще йому даються технічні науки, але ставку у своєму просуванні по службовим сходам Володимир у першу чергу робить на суспільну діяльність. Не вступає в конфлікти, уникає прямого зіткнення під час обговорення спірних питань.

Максим:

Ім'я походить від латинського слова "максимус", що означає "найбільший".

У дитинстві Максим не приносить батькам і вчителям ніяких турбот. Він добре вчиться, у нього нормальні відносини з однолітками. Читає різні книги, і в нього розвивається багата уява. Із задоволенням ходить у театр на дитячі спектаклі. У дорослого Максима може не все ладитися.

Йому не вистачає вольових якостей, упевненості в собі, завзятості й напористості. Він позбавлений "пробивних" здатностей і до того ж має звичку у всьому сумніватися. Але незважаючи на ці недоліки, Максим відкритий до спілкування людина. Він доброзичливий, завжди готовий надати допомогу.

Михайло:

Ім'я походить від давньоєврейського імені Мікаель, що означає "рівний, подібний до Бога".

Із хлопчиком Михайлом у вчителів і батьків проблем, як правило, не буває. Він намагається все робити добре й вчасно. Може брати участь у спортивних іграх разом зі своїми друзями й співати в дитячому хорі.

Михайлові властивий логічний склад розуму. У незнайомій обстановці орієнтується швидко. Болісно сприймає критичні зауваження. Він може одержати будь-яку спеціальність: учителя, юриста, токаря, водія. З Михаилов виходять гарні керівники найвищого рівня. Вдається їм кар'єра й на військовій службі. Михайло легкий у спілкуванні, незлопам'ятний. Любить возитися з кішками й собаками. Із задоволенням проведе час на садовій ділянці.