Рівненська область: у зв'язку із прогнозованим погіршенням погодних умов служби оперативного реагування переведені у режим підвищеної готовності. За оперативною інформацією Рівненського гідрометеоцентру, 02 грудня на території Рівненської області очікуються складні погодні умови: сніг, мокрий сніг з дощем, вночі та вранці місцями сильні опади.

Впродовж доби місцями налипання мокрого снігу, на дорогах ожеледиця, вдень пориви північно-західного вітру 17-22 м/с, місцями хуртовина та снігові замети.



pic

З цього приводу, 1 грудня, відбулося оперативне засідання обласної комісії з питань ТЕБ та НС, щодо готовності до протидії загрозам у зв'язку з погіршенням погодних умов. Під час наради керівникам районних держадміністрацій та міст обласного підпорядкування було підготовлено доручення щодо організації негайного інформування населення про ускладнення погодних умов, забезпечення постійного моніторингу синоптичної ситуації та готовності до оперативного реагування на всі надзвичайні події, що можуть виникнути внаслідок сильних снігопадів, хуртовин, поривів вітру.



pic

Присутній на Комісії заступник начальника Головного управління ДСНС області полковник служби цивільного захисту Олександр Мохрик поінформував учасників засідання, що на період ускладнення погодних умов в підрозділах Служби порятунку Рівне нщини на цілодобовому чергуванні перебуватиме майже 200 чоловік особового складу і понад 50 одиниць пожежної та спеціальної техніки (в резерві знаходитиметься ще 70 одиниць техніки високої прохідності).

Рятувальниками підготовлено 5 мобільних пунктів обігріву населення, які укомплектовано електростанціями, обігрівачами та іншим необхідним майном і обладнанням.



pic

Також, полковник Олександр Мохрик нагадав, що у період з 12 по 30 листопада підрозділами Служби порятунку «101» вже було здійснено 58 оперативних виїздів, під час яких вивільнено із заметів 284 автомобілі та надано допомогу 756 особам. Заважаючи на синоптичний прогноз, рятувальники звертаються до громадян з проханням бути вкрай обережними під час перебування на вулиці. Не здійснюйте поїздок на далекі відстані, обмежте користування власним автотранспортом. Просимо Вас відповідально ставитись до власного життя та життя своїх рідних і в разі небезпеки телефонувати до Служби порятунку за телефоном «101».

Про це повідомляє Головне управління ДСНС України у Рівне нській області.