"Не очікуйте,що щось зміниться - змінюйте власноруч!"

ДОВІДКА: Огонь Олександра (Аля) - громадський діяч, ментор у молодіжній організації <ЯСКРАВО>, графічний дизайнер. Народилася у Рівному і тут живу все своє життя. Я зросталала у щасливій, дружній сім`ї. Мені дуже пощастило в житті - багато речей мене навчили саме у колі сім`ї. Маю меншу сестричку,з якою ми тепер одна команда. Маю творчу родину, яка з дитинства намагалися мене виростити особистістю. Мама - прекрасний музикант, мудра жінка, моя підтримка . Дві бабусі і дідусь для мене - втілення мудрих думок, вчинків, поглядів. Тато - талановитий художник-дизайнер, він завше до мене досить вимогливий, адже я вибрала дизайн для своєї улюбленої справи,як і він в юності.

*****************************************************

Розкажіть, будь ласка, про свою громадську діяльність? В молодіжну організацію <ЯСКРАВО> потрапила на першому курсі. Подруга запросила на вечірку, що була у підвалі (звичайно це цікаво у 17). Та вечірка, що виявилася відомим молодіжним соціо-культурним проектом <ВечірК>, була надзвичайно цікавою: жива музика, майстер-класи широкого спектру, виступ квн-команди, артистичні ведучі і головне організатори, що випромінювали позитив, відкритість і вогник в очах творити нове і шалене.

Яка мета та цілі? У мене з`явилося непереборне бажання бути в тій команді людей, створювати разом з ними. Ця молодь була мені близькою по духу, енергетиці і бажанню щось робити: робити щось позитивне і рухатися вперед. А далі...дебатний клуб, де ми з командою дійшли до фіналу серед міста, мене обрали керівником вищезгаданого проекту <ВечірК> - це був перший досвід ведення команди та організації заходів у місті. Нашою метою було познайомити молодь з альтернативним відпочинком і нам це вдавалося. Саме там познайомилася зі своїм майбутнім чоловіком, можна сказати,що нас об`єднала громадська діяльність В той момент ми розуміли, що ми саме там,де маємо бути. Мені хотілося бути корисним і для широкого кола людей і для своїх близьких. Тоді відчуваєш себе комфортно і реалізованою. В цей час я навчалася в нашому рівненському Національному університеті водного господарства і природокористування на кафедрі архітектури за спеціальністю дизайну архітектурного середовища, захистила освітній ступінь магістра. Мене завше питали: < Як ти все встигаєш? Тебе часто бачать батьки вдома?>. Я сміялася і відповідала, що не можу сидіти на місці, рідко буваю вдома але батьки мене підтримують,за що я їм дуже вдячна.

Що було досягнуто? Коли два сезони проекту завершилося, хотілося йти далі. Так на світ з`явився проект <Подаруй яскраве життя дітям>. Ми з командою художників та просто талановитих волонтерів намагалися робити світ хворих дітей яскравішим за допомогою фарб, пензлів та полотна. За полотно ми брали стіни різних дитячих закладів: садочки, поліклініки, лікарні, палати, кімнати. Нас надихали сяючі обличчя дітей та результат, що виходив. Мені завше здається, що ми з <яскравою> командою могли зробити більше, ще більше. Хоча про кожного з них можна писати статті! Тут мені згадується фраза <Що б ти зробив, якби не боявся?>. Це досить правильне запитання, яке собі має ставити кожен перед собою. Також хочеться згадати, що нещодавно ми з татом розробили сувеніри з ілюстраціями нашого рідного міста Рівне . Тепер рівняни мають змогу дарувати гостям міста цікаві сувеніри, еко-сумки, листівки та футболки)

Як би Вам дали 1 000000 гривень - на щоб ви їх витратили? Не задумувалася над цим, але щойно припала до думки ідея з теплого міста України, яка мене надихає. Я б повторила пречудову ініціативу в нашому місті. Ви точно чули про це! Рівне та рівняни, на мою думку, мають для цього ідеальні умови. Команда <Теплого міста> з Івано-Франківська, що надихає мене вже кілька років і прождовжує вражати. Це безперечно влучне поєднання бізнесу і громадської ініціативи, простоти та бажання змінювати. Вони беруть на себе відповідальність і змінюють місто! Я, можливо, ще не дуже розумію, як усе це побудувати, я ще не маю усіх знань для цього, але вірю в об`єднання, правильну цінність команди і велике бажання - так, у нас все вдасться!

На що готові заради досягнення цілей? На багато що але головне,щоб все, що не робилося було з любов`ю! Не <по головам>, не <по трупам> як то кажуть,а з добром.

Яке місто у світі, на Вашу думку, є ідеальним? Місто, в якому тобі комфортно. В якому ти почуваєш себе гармонійно. Будь чесним з собою. Бо коли ти не чесний з самим собою - ти не щасливий.