Більше двох мільйонів гривень із міського бюджету виділять на підтримку рівненського зоопарку в 2017 році.

Проект рішення “Про затвердження Програми підтримки Рівне нського зоологічного парку загальнодержавного значення на 2017 рік” розглянули під час засідання бюджетної комісії. Остаточне ж рішення щодо цього депутати приймуть під час засідання сесії.

Як пояснив директор зоопарку Олег Павлюк, ці кошти необхідні для оплати енергоносіїв, комунальних послуг та заробітної плати колективу спеціалістів.

- Звіринець є сезонною та неприбутковою установою, доходи від основної діяльності отримує у весняно-літній період, а в холодну пору року потребує фінансової підтримки. Адже в штаті зоопарку працює 62 людини. Колектив установи приймає активну участь в реалізації програм соціального розвитку міста , організації та проведенні масових заходів. За 10 місяців 2016 року доходи, які установа отримала від діяльності становили 5 564 тисяч гривень, - додав він.

Нагадаємо, з бюджету Рівного кошти на підтримку зоопарку виділяють щороку. У 2016 році ця сума становила 1 500 тис. грн. Гроші використали на виплату заробітної плати.