"Хочу жити в найкращому місті України - місті Рівне"

ДОВІДКА: Віталій Примак народився в Незалежній Україні, 25 серпня 1992 року, у селі Озеро Володимирецького району Рівне нської області. У 2010 році створив осередок молодіжної організації у місті Острог. У 2011 Віталій очолив Рівне нську ФРІ, займався напрямком права захистом студентів. В квітні 2012 року став координатором громадського руху ЧЕСНО у Рівне нській області. 29 грудня став засновником ГО “Молодь-ДІЄ”, яка до Революції Гідності і після займається виховуванням нового покоління журналістів та правозахистом. З 2013 є власником новинного ресурсу, назва його – Сайт громадської журналістики -"Це перша моя власна справа, яка вийшла на рівень".

*********************************

Чому Ви обрали напрямок земельних питань в своїй громадській діяльності? Земельні питання не обирав. Так сталось, що мене завжди цікавив правозахист. Там, де є із цим проблеми, я пробую допомагати.

Яка мета і цілі? Мета особиста проста - робити прецеденти, щоб глобально вирішувати проблеми у місті Рівне . Ціль, теж глобальна, але досяжна, - хочу жити в найкращому місті України - місті Рівне . Бачу ціль, не бачу бар’єрів для успіху.

Що було досягнуто? Історія із незаконним будівництвом на Пагорбі Слави - це історія успіху рівненської громади. Це історія, коли люди об’єднались заради свого міста та показали свою силу. Юристи, журналісти, громадські активісти, депутати і громада дали опір незаконним кулуарним аферам.

Що було не досягнуто і чому? Те, що не досягнуто, завжди мотивує братись за справу ще раз і вирішувати.

На що готові заради досягнення цілей? На що готовий - це важке і страшне питання. Головне, на мою думку, те, що в мене є принципи та цінності, які допомагають приймати рішення. Точніше, коли в людини є принципи і цінності, то всі рішення приймаються автоматично. Часто згадую, як я під час Революції Гідності не був у батьків майже 4 місяці. І саме страшне те, що вони мене постійно бачили по ТВ, де ми із активістами когось постійно гонили. То до регіоналів під будинки ходили, то "беркутят" рівненських розганяли, то міліції заважали виїхати із міста на київський майдан. Розумію, що батьки переживали і не спали ночами, але розуміли.

Як би Вам дали 1 000 000 гривень - на що б ви їх витратили? Все дуже просто, тут і думати не потрібно. Я би ці кошти вклав би у діючий сайт новин 10%, а інші пішли б у новий проект – інтернет-магазин. Якщо чесно, то думаю, якщо цей мільйон “прийде” із неба, то це розслабить. Вважаю, що кожна людина має заробити ті гроші, які вона здатна. Сама цінність того, як вони їх отримають, і говорить про те, як людина ці гроші використає.

Що може змусити Вас відмовитися від активної громадської діяльності? Відмовитись від громадської діяльності, думаю, не вийде ніколи. Це не робота, яку можна змінити. Якось на одному із ФРІ-таборів, говорили про те, що ми робимо у містах – це можуть робити тільки “ненормальні”!. Мотивуюче констатувати факт, що кількість “не нормальних” зростає з кожним днем. В цих людей є шанс змінити країну, яку деякі “дядьки” шматували 25 років підряд.

Яке місто у світі на Вашу думку, є ідеальним? Ідеальних міст не існує. В кожного міста є свої плюси і мінуси. Наразі у Рівному я почуваюсь комфортно, але станом на зараз воно не є найкомфортнішим через тупість деяких чиновників. Переконаний, що тільки від кожного особисто залежить, яким містом буде Рівне через рік, п’ять та 10 років.