Під тиском громадськості В.Кличко таки призначив Олександра Свистунова головним архітектором Києва. Кияни звинувачували свого мера в тому що він свідомо зволікає з призначенням головного архітектора,щоб можна було вільно чинити дерибан.

Олександр Свистунов розпочав свою кар'єру в 1997 році в майстерні колишнього головного архітектора Києва Сергія Бабушкіна, будучи студентом КНУБА. Згодом Свистунов став головним архітектором у компанії Бабушкіна "Архітектурний союз". Серед найвідоміших робіт Свистунова: п'ятизірковий готель InterContinental, торгово-розважальний центр Silver Breeze та багатофункціональний комплекс "Предславинська". Минулоріч його призначили першим заступником директора департаменту містобудування та архітектури КМДА.

У своїй конкурсній програмі архітектор обіцяв перенести заводи за місто і побудувати на їх місці бізнес-центри і житло та розвивати набережні, також зменшити кількість вуличної реклами, вздовж Дніпра створити підвісну канатну дорогу, а всі райони забезпечити необхідною інфраструктурою.

В Рівному і журналісти і громадські активісти ,в прямому ефірі ,під час телемосту з сусіднім обласним центром, дружно вимагали призначити головного архітектора Рівного. Але,досі,навіть повідомлення про призначення конкурсу на заміщення давно вже вакантної посади головного архітектора немає.

Повідомляє мешканець центру.