Заборонити ввезення львівського сміття на рівненський полігон твердих побутових відходів можуть в обласному центрі.

Проект рішення “Про обмеження експлуатації Рівне нського полігону твердих побутових відходів” підготував депутат міськради Святослав Євтушенко.

Як зазначив міський обранець у своєму “Фейсбуці”, ним передбачається заборонити проведення будь-яких операцій із відходами (завезення, захоронення, зберігання, складування тощо), що утворилися за межами м. Рівного та Рівне нського району, на території рівненського сміттєзвалища.

"Результати голосування за це рішення я обов'язково оприлюдню. Адже ніхто не може заробляти на здоров'ї тисяч людей і в буквальному сенсі нищити нашу екологію. У Рівному скоро своє сміття дівати ніде буде, не те, що ще немісцевим шкоди додавати", - йдеться у повідомленні.

pic

Нагадаємо, 25 листопада рівняни розповіли, що бачили, як гори сміття перевантажували з одних "фур" на інші на території одного з приватних підприємств Рівного. Припускають, ці автомобілі й прямують на сміттєзвалище. Кажуть, що спостерігали таку картину не вперше.У свою чергу люди, які на полігоні збирають макулатуру та склотару, теж кажуть, що на нього завозять львівське сміття, зазвичай у темну пору.