Під час підсумкового святкування ювілею Острозької академії відбувся візит Міністра освіти і науки України Лілії Гриневич. Вона оглянула новозбудовану тріумфальну арку, першу чергу нового науково-лабораторного корпусу, а також ознайомилася з діяльністю наукових центрів, інноваційних освітніх проектів та загалом зі стратегією розвитку Острозької академії.

«Найголовніше, що ми маємо дати нашим дітям — це коріння і крила. В Острозькій академії нам усім пощастило припасти до коріння. Такого животворного джерела українського академічного духу знань і цінностей дуже складно знайти. Студентам цього університету дуже пощастило. Бог спрямував їх життєву дорогу через Острозьку академію. Тут спудеї мають корені і отримують крила. Острозька академія не просто університет із традиціями, а модерний університет. Я впевнена що тут можуть дати і дадуть багато Україні і всьому світу», - ділиться враженнями Лілія Гриневич.

Крім цього, пані Міністр відкрила виставку робіт викладачів та студентів Львівської національної академії мистецтв і взяла участь фінальних урочистостях до 440-річчя Острозької академії.

Нагадаємо, упродовж року в Острозькій академії відбувалися різноманітні заходи, присвячені 440-річному ювілею вишу — культурологічний фестиваль «Острог-Ренесанс», святкова презентація Острозької академії в місті Києві у Національному Києво-Печерському історико-культурному заповіднику «Острозька академія: історичні віхи», встановлення університетом п'ятого рекорду України, відкриття новозбудованого науково-лабораторного корпусу та першого пам’ятника Острозькій Біблії у вигляді тріумфальної арки за участі Президента України Петра Порошенка.

Джерело: Острозька академія

pic

pic

pic