24 листопада всі американці відзначають День друзів. Повна назва цього свята — День придбання друзів, а також здійснення впливу на людей. Щороку це свято обов'язково проводиться з використанням ідей відомого психолога та письменника Дейла Карнегі.

Він народився саме 24 листопада в 1888 році, тому це свято відзначають у знак поваги до цієї людини, чия книга «Як здобувати друзів та впливати на людей» до цих пір залишається бестселером у багатьох країнах світу.

Вперше книга Карнегі про завоювання друзів була опублікована в 1936 році. Людина, завдяки якій з'явився День друзів в США, виросла у бідній сім'ї, яка з усіх сил намагалася дати синові хорошу освіту. Карнегі закінчив педагогічний коледж і під час навчання завжди намагався виділитися серед однокурсників, подолавши свій комплекс неповноцінності. Саме так він знайшов ефективні методики налагодження відносин з людьми, про які пізніше розповів у своїх книгах.

Вже багато років поспіль його книга «Як придбати друзів ...» особливо активно розкуповується саме в цей день — 24 листопада.

Рівняни розповіли Першому місцевому, що для них означають їхні друзі.

Іван: "Я гадаю, що друзі для мене весь світ, і все життя, тому що з друзями можна пережити багато всяких життєвих,цікавих та крутих ситуацій. Друзі це ті люди які поряд на протязі усього життя. Які завжди підтримають."



pic

Олеся: "Для мене друзі, це в першу чергу підтримка. Вони завжди можуть дати хорошу пораду коли ти цього потребуєш. Без друзів було б не цікаво, нехай їх буде декілька але вони будуть вірними і справжніми."



pic

Марія: "Друг завжди допоможе тобі у важку хвилину, але він ніколи не використовує тебе в якості засобу для досягнення якихось своїх цілей. Друг завжди щиро радітиме твоїм успіхам, а не просто зробить вигляд, що радий, а насправді буде жахливо тобі заздрити. Друг - це людина, яка завжди зможе знайти для тебе саме те слово підтримки, якого нам так часто не вистачає. Він зуміє пожертвувати своїми інтересами, щоб допомогти тобі, коли знадобиться. Ти завжди можеш покластися на одного, адже він з тобою завжди чесний і завжди радий допомогти тобі знайти вихід з тупикової ситуації. Потрібно цінувати своїх друзів."



pic

Юліан: "Кращий друг – це людина, до якої завжди можна прийти за порадою, поплакатися в жилетку і отримати моральну підтримку. Адже не дарма американці постійно відвідують психологів, коли людина вимовляється – на душі йому стає набагато легше. У нас психологи – це наші найкращі друзі. І часом, вони знають нас краще, ніж ми самі. Буває, вони пам’ятають про нас те, про що ми давно забули або зберігають наші таємниці до кінця свого життя, так їх і не видавши. Іноді з одним можна поділитися навіть тим, чого ніколи не розкажеш більше ні коли і ні кому, навіть своїй другій половинці або своїм батькам."



pic

Женя: "З найкращим другом завжди легко і просто. З ним може бути дуже весело, так як у вас спільні спогади, приколи і жарти. Але дружити теж потрібно вміти. Важливо не тільки отримувати, а й давати взамін. Важливо вміти берегти ці відносини до глибокої старості. Важливо ніколи не зраджувати і не використовувати свого друга, завжди підтримувати його і ставитися з розумінням."



pic

Цінуйте та бережіть своїх друзів!