Довкола нас чатують понад 200 вірусів, що можуть "подарувати" нам грип та застуду. Тільки завдяки профілактиці ми маємо змогу бути здоровими та стійкими до будь якого вірусу. І саме тому ми, батьки, повинні попередити хворобу.

Як вберегти малюка від хвороби?

Повітряно-крапельний шлях - саме так до нас потрапляють віруси. За словами лікарів, найменші шанси заразитися у немовлят, котрі перебувають на грудному вигодовуванні. Адже саме завдяки маминому захисту дитина убезпечена від вірусів. Проте не варто забувати і заходи безпеки: гуляючи у людних місцях, перебуваючи у місцях скупчення людей є велика можливість таки підхопити вірус.

Старовинний метод, проте дієвий - біля ліжечка дитини покласти розрізану цибульку або часник. Вони ефективно "відлякують" віруси - починають миттєво виділяти у повітря фітонциди.

Руки хворого - місце, де полюбляють оселятися бактерії. Тому руки потрібно мити часто або ж носити із собою антисептичні серветки чи спрей для рук.

Стежте за повітрям в приміщенні, де перебуває малюк- воно має бути завжди свіжим, чистим та прохолодним. Віруси упродовж декількох годин можуть "зберігатися" саме у сухому, теплому та нерухомому повітрі. провітрюйте приміщення! Замість привідкритої кватирки - краще на 5-10 хвилини повністю відчинити вікна та всім вийти з кімнати.

Вологе прибирання

Якомога частіше і слідкувати за вологістю у кімнаті упродовж всього часу.

Будьте здорові!

pic

pic

pic