День грандіозних розпродажів, якого з нетерпінням чекають всі любителі шопінгу - Black Friday настане опівночі 25 листопада. Магазини влаштовують розпродаж своїх товарів, приєднавшись до щорічної практики американських торгових мереж, які в останню п'ятницю листопада відкривають сезон різдвяних розпродажів. У цей день магазини США роблять знижки аж до 90%.

Black Friday вперше провели в США в середині ХХ століття. Мега розпродажі в Америці почали влаштовувати перед початком зимових свят. У штатах цей день не є вихідним, але багато хто спеціально бере відгул, щоб не пропустити найбільші знижки в році.

Ажіотаж у цей день настільки великий, що нерідко в гонитві за вподобаним товаром трапляються тисняви і бійки. З роками мода на Black Friday поширилася по всьому світу. "Чорна п'ятниця" 2016, дата якої потрапляє на 25 листопада, буде проводиться і в українських магазинах. Торгові центри, бутіки і online-магазини вже анонсують знижки на товари до 90%.

Ми поцікавились, що рівняни думають про "чорну" п'ятницю і як до неї готуються:

Таня: "Знижки, розпродажі - це завжди добре, якщо тільки дійсно це знижки, а то був випадок коли знайома йдучи на роботу проходила біля магазину в якому на вітрині стояв набор кастрюль який їй дуже подобався, але ціна "кусалась", і тут одного дня йде, а на вітринах реклама що знижки, розпродажі, і стоїть ціна на цьому наборі в 1,5 рази більша. Мало хто запам'ятовує ціну на якісь товари, щоб потім зрівняти, а йдеш в день розпродажі думаєш що дешевше купиш, а насправді заплатиш ще більше ніж початкова ціна була. Напевно потрібно перед такими п'ятницями пройтись, записати ціни на те що цікавить а потім йди і зрівнювати."

Марія: "У першу чергу, я визначаюсь зі списком необхідних покупок. І роблю це заздалегідь – щоб не набрати дуже дешевих, але водночас непотрібних речей. А потім йду на шопінг в пошуках великих знижок."

Семен: "Я ні разу нічого не купляв на "чорну" п'ятницю, але думаю, що це прикольно, тому що купа знижок, а знижки це ж круто (якщо звісно перед "чорною" п'ятницею не підіймають ціни)."

Наташа: ""Напередодні знижок інтернет-магазини підвищують ціни. Потім роблять знижки в середньому на третину. Є категорія покупців, які готові купити тільки за знижкою. На них і розраховані такі маркетингові акції. Грають на азарті таких людей. Спершу шалені знижки та розпродажі влаштовували, щоб очистити склади від старого товару. Його вигідніше продати задешево, ніж тримати далі. Зараз інтернет-магазини експлуатують святкові приводи та розпродажі для збільшення продажів."

Оксана: "На мою думку, це нікому не потрібна річ, я ніяк до цього свята шопоголіків і не готуюсь. Піднімуть ціни за пару днів до знижок а люди на це ведуться. Був випадок коли у мене подруга купила собі пальто у "чорну" п'ятницю за 900 гривень, а потім через тиждень на ньому висів цінник - 760 грн. Думаєте варто їм вірити?"

У соцмережах рівняни теж активно висловлюють думки про Black Friday:



pic



pic



pic