На Тернопільщині засудили двох вербувальників, які декілька років переправляли українців до Росії, де вони ставали трудовими рабами. Читайте більше тут:

На Тернопільщині засудили зловмисників, які декілька років переправляли наших громадян до Росії, де вони ставали трудовими рабами. У ході слідства було зібрано достатньо доказів, аби на лаві підсудних опинився уродженець Закарпаття та його спільниця.

Злочинний дует шукав людей із скрутним матеріальним становищем та пропонував їм доволі високооплачувану роботу в тепличному господарстві – 500-1000 доларів. Обіцяли належні умови проживання та харчування. Охочих підзаробити таким чином знайшлося чимало. Людей відвозили до Краснодарського краю Російської Федерації. Але реальність виявилася інакшою чим пишні обіцянки. Українці потрапляли у справжнє трудове рабство. Одразу по приїзду їхні паспорти забрали. Заробітчанам забороняли спілкуватися та виходити за межі теплиць. Жили робітники в жахливих умовах, а працювали безкоштовно. Втекти можливості не було. І хоч на суді про нелюдські умови свідчили десятки потерпілих, підсудні заперечували свою провину. Втім, суд визнав обох звинувачених винними. Чоловіка засудили до п’яти років і одного місяця позбавлення волі, його спільницю – до п’яти років. Це, до слова, мінімальне покарання, передбачене Кримінальним кодексом за злочини пов’язані з торгівлею людьми чи інші незаконні угоди щодо передачі людини.

Про це повідомляє сектор комунікації НП Тернопільської області.