Апеляційну скаргу водія, який ще 1 червня 2015 року в стані алкогольного спяніння збив насмерть 15-річну Ірину Омельковець, розглядають сьогодні в Рівненському апеляційному суді.

Нагадаємо, вночі 1 червня 2015 року в Тинному трапилася смертельна ДТП. Водій автомобіля «Опель – Віваро» наїхав на двох пішоходів - 16-річну рівнянку та на рік молодшого її товариша. Водій виїхав на праве узбіччя де й врізався у людей.

Від отриманих травм дівчина померла на місці пригоди ще до приїзду медиків. Відомо, що загибла була єдиною дитиною у сім’ї. Її товариш отримав незначні травми, після огляду медиків його відпустили додому.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

“Ангел під колесами”: чи відповість водій за смерть 15-річної рівнянки?

Під час досудового розслідування встановили, що мікроавтобусом керував 32-річний мешканець того ж району Анатолій Гризовський. Тим часом друзі загиблої рівнянки у соцмережах описують деталі аварії. Мовляв, у салоні авто був чоловік і жінка, обоє нетверезі. Після удару, дівчину ще кілька метрів автомобіль проволік на капоті.

Так, суд першої інстанції виніс рішення про позбавлення волі Анатолія на 7 років та права керування авто. До цього, водій неодноразово притягувався до адміністративної відповідальності. Втім, він із таким рішенням не погоджується.



pic

pic

Батьки ж дівчинки вважають, що водія, який став винуватцем смерті їх доньки, прикривають правоохоронці. Саме тому досудовий розгляд тягнувся впродовж 9 місяців. Коли ж суд виніс рішення, водій з ним не погодився, мовляв, не доведено, що він був за кермом. Натомість каже, що авто керувала жінка.

Сьогодні ж під час розгляду справи в апеляційному суді, адвокат водія наполягає на тому, що його підзахисний невинний і його вина не доведена. Мовляв, частина населення каже, що за кермом була жінка.

Наразі судовий розгляд триває.

Читайте також: "Ангел під колесами": За дев'ять місяців так і не покарали винного у смерті 15-річної рівнянки