Начальника інженерно-технічного відділу Рівненського СІЗО ((http://rivne1.tv/news/71745)(Івана Мамчура)) вбили 16 вересня ((http://rivne1.tv/news/71705)(у під'їзді власного будинку)). Тоді правоохоронці припускали, що вбивство ((http://rivne1.tv/news/71713)(скоєно на замовлення)). Сьогодні, 18 листопада, генпрокурор Юрій Луценко оголосив, що ((http://espreso.tv/news/2016/11/18/zatrymano_pidozryuvanogo_u_vbyvstvi_mayora_rivnenskogo_sizo_)(підозрюваного у вбивстві Івана Мамчура спіймали)).

Під час спроби перетину російського кордону було затримано підозрюваного у вбивстві майора Рівне нського СІЗО Івана Мамчура. Про це сьогодні під час брифінгу повідомив генеральний прокурор України Юрій Луценко, передає Еспресо.TV.

"Під час досудового слідства були визначені ймовірно підозрювані особи. За допомогою ДНК-аналізу їхніх близьких було встановлено, що це саме ці особи. Їхні сліди залишилися на недопалках сигарет, на пістолеті, на інших предметах, і 17 листопада під час спроби перетину державного кордону був затриманий один із цих підозрюваних, він житель Маріуполя, а пробував перейти на територію Російської Федерації з території Харківської області", - розказав Луценко.

Він зазначив, що підозрюваний зізнався у вбивстві Мамчура і повідомив, що скоїв убивство на замовлення Федеральної служби безпеки Росії.

"Підозрюваний в усній бесіді зі слідчими, яка зафіксована на відео, повідомив, що вчинив вбивство Мамчура на замовлення органів ФСБ Російської Федерації, оскільки Мамчур раніше проходив військову службу у спецпідрозділах українських Збройних сил в зоні антитерористичної операції", - додав генпрокурор.