Те, що на вулиці зима, не означає що можна без проблем ходити в широких светрах, які ідеально приховують обвислий живіт. Краще помаленьку приступити до виконання вправ, які допоможуть позбутися обвислого живота. Варто виконувати лише найефективніші з них і результат не забариться.

Перша вправа - "дихання животом"


pic

Глибоко вдихни животом, максимально випинаючи черевну стінку. У такому положенні затримай подих на п'ять рахунків. Потім розслабся і видихни все повітря через рот. Втягни живіт в себе, підтягуючи його вгору до шлунку так, як ніби хочеш заховати його під ребра. Затримай дихання на три рахунки, а опісля знову вдихни. Добре те, що цю вправу ти легко можеш виконувати стоячи і сидячи - причому абсолютно непомітно для оточуючих. Ця вправа чудово справляється з жировими відкладеннями на животі і масажує органи черевної порожнини.

Вправа - "кішка"



pic

Стань на коліна, обіприся на долоні. Максимально вдихни носом, втягуючи живіт під ребра, вигни спину вгору. Опусти голову вниз до грудей. В результаті у тебе повинна вийти поза «h» - поза злої кішки, коли вона раптово зустрілася з собакою. Затамуй подих, на рахунок вісім видихни і розслабся. Вернись в початкове положення. Повтори три-чотири рази.

Заняття - "лікті до колін"



pic

Вправа відмінно допомагає прибрати живіт, підтягнути обвислі боки і зменшити жирові відкладення на талії. Отже, тобі потрібно лягти на рівній поверхні, а руки зігнути в ліктях і покласти за голову. Ноги трохи зігни і стопи постав на підлогу. Після цього приступай: підніми торс і тягнися лівим ліктем до правого коліна. Потім повернися у вихідне положення і починай тягнутися правим ліктем до лівого коліна. Опісля - повернися у вихідне положення. Повтори стільки разів, скільки вистачить сил. Вправа стимулює роботу косих м'язів живота, які в свою чергу, спалюють жир в районі талії і підтягують шкіру на боках.

Вправа - "відпочинок"



pic

Ляж на спину. Розведи коліна широко в сторони, а під коліна поклади стопи: праву стопу під ліве коліно, а ліву стопу - під праве коліно. Ця вправа, крім опрацювання м'язів живота, робить еластичними м'язи з зовнішньої сторони стегна. Будь акуратна, не розтягуй сильно коліна в перший раз, щоб не пошкодити зв'язки. З кожним днем у тебе буде виходити все краще і впевненіше. Поклади долоні на підлогу або ліжко біля тулуба. Повністю розслабся, полежи хвилинку-дві. Тепер можна вставати з ліжка. Ідеально, якщо після цього ти приймеш контрастний душ: він здатний допомогти підтягнути обвислу шкіру і прибрати надлишки жиру, пришвидшивши обмін речовин.