Прокуратура Рівненщини скерувала до суду обвинувальний акт стосовно організатора незаконного виробництва алкогольної продукції на суму 1,8 млн грн.

Прокуратурою Рівне нської області скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні за фактом протиправної діяльності підпільного цеху, що здійснював масове виробництво та збут на територію кількох областей України незаконного виготовлених алкогольних напоїв.

Досудовим розслідуванням, що його проводили слідчі ДФС України в Рівне нській області встановлено, що підпільну діяльність з виробництва фальсифікованої горілчаної продукції, яка у подальшому реалізовувалася через мережу роздрібної торгівлі, організував 38-річний житель Львівщини.

- Для незаконного виробництва горілчаного фальсифікату під ім’ям відомих українських та світових торгівельних брендів чоловік пристосував відповідне складське приміщення, використав спеціальне обладнання та підроблені марки акцизного податку, - розповів начальник відділу нагляду за додержанням законів органами фіскальної служби прокуратури Рівне нської області Віктор Мидловець. - У ході проведення слідчих дій у кримінальному провадженні вилучено незаконно виготовлену алкогольну продукцію на суму 1,8 млн грн, а також обладнання, що забезпечує її масове виробництво, на суму 4,7 млн грн.

Обвинуваченому інкриміновано ч. 1 ст. 199 та ч. 2 ст. 204 КК України (незаконне виготовлення, зберігання, збут підроблених марок акцизного податку та незаконне виготовлення алкогольних напоїв шляхом відкриття підпільних цехів з використанням обладнання, що забезпечує масове виробництво таких товарів). За вчинення вказаних кримінальних правопорушень передбачена відповідальність у виді позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.

За матеріалами прес-служби прокуратури Рівне нської області

pic

pic

pic

pic