Смузі - дуже модний напій, щось середнє між йогуртом і коктейлем. Цей дивовижний напій насичує, живить, але не залишає відчуття тяжкості в шлунку. До того ж, смузі з чорниці це ще й молодильний напій. Тому озбройтесь компонентами для його приготування і насолоджуйтесь прекрасним результатом.

Рецепт смузі з чорниці:

150 г замороженої чорниці

0,5 стиглого банана

400 мл мигдалевого молока

0,5 ч.л. бджолиного пилку

Всі інгредієнти змішати в блендері. Розлити в склянки, прикрасити і насолоджуватися смаком.

Чорниця дуже корисна, завдяки значній кількості антиоксидантів, які дозволяють зберегти гострий зір, надійну пам'ять, а також свіжий відтінок шкіри. Чорниця наповнена корисними волокнами, які успішно регулюють обмін речовин; і просто необхідна тим, хто займається розумовою діяльністю, наприклад, здає сесію, регулярно працює у комп'ютера або перевтомлюватися. Вона добре впливає на мозок, серцево-судинну систему і допомагає організму боротися з інфекціями. Але найголовніше - чорниця просто смачна.

Ще один компонент рецепту - банан - прекрасно насичує. Завдяки вітамінам групи В і глюкози - дозволяє боротися з поганим настроєм. А завдяки калію - позитивно впливає на серце. Крім того, банан - відмінне джерело енергії. Саме тому спортсмени використовують його, щоб відновитися після серйозних фізичних навантажень.

Екзотика в рецепті - бджолиний пилок. Якщо мед - це скоріше напій, то пилок - це маленький бджолиний хліб, який допомагає пережити холодну зиму цим працьовитим комахам. Але для людини вона теж надзвичайно корисна, бо має високу біологічну активність і дуже добре засвоюється. Цей унікальний продукт природи:

* Є прекрасним джерелом легкого білка (містить близько 40% білка);

* Багатий вітамінами, амінокислотами, ферментами, біофлавоноідами, каротиноїдами, мікроелементами і мінералами;

* Підвищує фізичну витривалість і життєздатність;

* Збільшує енергію;

* Має властивості природного антибіотика, забезпечує профілактику інфекційних захворювань, таких як застуда та грип, зміцнює імунітет;

* Допомагає подолати відсталість і інші проблеми розвитку у дітей;

* Покращує травлення, регулює очищення кишківника, нормалізує апетит і сприяє легкому схудненню;

* М'яко впливає на гормональне здоров'я, стимулює функції яєчників, відновлює репродуктивну функцію;

* Зберігає і відновлює молодість шкіри, повертаючи їй гладкість і пружність;

* Забезпечує захист від стресу і серцевих захворювань.

Але все добре в міру. Не можна зловживати даними активним компонентом при діабеті, порушенні згортання крові або перед сном. Саме тому це ранковий смузі. Будьте здорові, красиві та молоді.