На Рівненщині впроваджуватиметься проект «Мир та безпека в Україні – зусиллями жіночих громад».

Ініціатива реалізовуватиметься з листопада впродовж 10 місяців.

Проект реалізовуватиметься ГО «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» за Фінансової підтримки Міжнародного БФ «Український жіночий фонд».

Презентація ініціативи відбулася під час координаційної ради з питань запобігання насильству в сім’ї та протидії торгівлі людьми під керівництвом заступника голови Рівне нської ОДА Ігоря Тимошенка.

Загалом навчанням, що відбудеться в рамках проекту, планується охопити 500 осіб. Серед них активні жінки, представниці бізнесу та освіти, лідерки громад, депутатки місцевих рад, переселенки прекрасної статі. До аудиторії проекту будуть залучені й представники служб, що причетні до запобігання й протидії насильства та торгівлі людьми.

Тренінги проведуть і для військовослужбовців. В першу чергу вони будуть спрямовані на реабілітацію учасників АТО.

«Сьогодні ми маємо військовий конфлікт на Сході. Жінки в умовах війни страждають не менше, ніж чоловіки. Адже вони мають мало можливостей для захисту, складають більшу частину переселенців в умовах військових дій. Власне тому і виникла ідея проекту - навчити чоловіків та жінок менше страждати та мирно вирішувати конфлікти», - розповіла керівник проекту, представниця обласної організації «Центр підтримки громадських ініціатив «Чайка» Тетяна Мельник.

Водночас в рамках проекту реалізовуватиметься жіноча ініціатива «Щаслива Я». ЇЇ учасниками стануть жінки-переселенки зі Сходу. В рамках ініціативи для жінок будуть організовані консультації психологів та юристів, заняття спортом.

Ігор Тимошенко зазначив, що ініціатива однозначно матиме сприяння Рівне нської обласної адміністрації. Адже Проект спрямований на популяризацію культури миру, виховання навиків толерантності серед населення. А це в свою чергу має призвести до зменшення насильницьких конфліктів.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.