Побитого 48-річного засудженого знайшли працівники колонії у прогулянковому дворику чотирнадцятого листопада, о пів на одинадцяту вечора. Та вже через півгодини чоловік помер. З’ясувалося, що смертельні тілесні ушкодження наніс співкамерник.

Неодноразово раніше судимий мешканець села Глушиця Сарненського району з вересня 2009 року відбував покарання у Катеринівській виправній колонії № 46 за скоєння вбивства. Утім, із визначених судом дванадцяти, відсидів лише сім, адже із явними тілесними ушкодженнями непритомного його знайшли на прогулянковому дворику колонії. Близько 23 години лікар, попри надану необхідну медичну допомогу, констатував смерть засудженого, отримані тілесні ушкодження у якого виявилися несумісні з життям. На місце події прибула слідчо-оперативна група Сарненського відділу поліції та Головного управління, а також спеціалісти Рівне нського НДЕКЦ. Під час поверхневого огляду тіла правоохоронці виявили численні синці та гематоми по всьому тілу загиблого.

За фактом умисного вбивства поліцейські відкрили кримінальне провадження за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України. Працівники поліції з’ясували, що життя чоловіка позбавив співкамерник, 42-річний житель Івано-Франківської області, який відбуває покарання за скоєння крадіжок з проникненням у приміщення. І це вже не перший «гіркий досвід» чоловіка, адже загалом у колонії відсидів майже 22 роки. Слідчі повідомили йому про підозру у скоєнні чергового кримінального правопорушення.

Як зізнався підозрюваний поліцейським, конфлікт між ним і співкамерником виник через непристойні висловлювання на його адресу, через що і розпочалася бійка. З’ясувалося, що вони разом із ще одним засудженим тимчасово перебували в одному бараці, бо їх мали розподіляти у інші місця позбавлення волі. Утім, чи порушили вони правила поведінки у колонії і чи відповідатимуть за це працівники установи, з’ясовуватимуть співробітники пенітенціарної служби у ході службового розслідування.

Стосовно підозрюваного на час проведення досудового розслідування вирішується питання про взяття під варту поза межами виправної колонії. Тепер на нього чекає черговий п’ятнадцятирічний строк за ґратами.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.