Таку назву має новий туристичний маршрут, що створюється на Рівненщині.

Ініціатором«Медового кола» є керівник Спілки велосипедистів Рівного Юрій Ойцюсь. У реалізації задуму йому сприяє Рівне нська облдержадміністрація.

«Одним із наших ключових завдань є розвиток туризму. Саме на цьому акцентує увагу керівник області Олексій Муляренко. І в цьому напрямку ми уже маємо певні напрацювання. Наші європейські колеги позитивно оцінили розроблений проморолик про туристичні об’єкти Рівне нщини. Сьогодні ми презентуємо ще один проект «Медове коло», що стосується екологічного туризму. Маршрут пролягатиме територією 5-ти районів, що в умовах децентралізації лише сприятиме їх розвитку», - відмітила заступник голови облдержадміністрації С.Богатирчук-Кривко на презентації туристичного проекту.

Юрій Ойцюсь зазначив, що Рівне нщина багата лісами, якими легко і зручно пересуватися, річками та озерами, де можна відпочити. Тому є потреба у створенні для туристів повноцінних маршрутів, аби заохочувати їх відвідувати наш край.

«Визначними місцями маршруту«Медове коло» є Тунель кохання у Клевані, Парк караїмів у Деражному, заказник «Базальтові стовпи», ландшафтний парк «Надслучанська Швейцарія». Цей проект створюється як для велосипедистів, так і для автомобілістів, до основних точок можна буде дістатися і з перевізниками», - сказав Юрій Ойцюсь.

Родзинкою маршруту буде бортництво як давній вид бджільництва, котрий зберігся на Рівне нщині . До його створення залучатимуть пасічників, виробників сувенірної продукції, власників екосадиб і перевізників.

Про бортництво як старовинний спосіб добування меду, унікальні бортні дерева, що збереглися на Рівне нщині , та бортницькі інструменти розповів присутнім працівник рівненського обласного краєзнавчого музею Олексій Нагорнюк.

Представник Української асоціації активного та екологічного туризму Сергій Підмогильний представив Проект Greenways (Зелені шляхи) та розповів, як створюються багатофункціональні маршрути активного туризму в сусідніх країнах.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.