Як зробити вулиці Рівного комфортними та безпечнішими для пішоходів? Відповідь на це запитання гості рівненської студії телепроекту “Без ілюзій” шукали разом із івано-франківськими спеціалістами. Власне, останні й ділилися досвідом щодо облаштування пішохідних зон і впровадження дорожніх реформ у своєму місті.

Так, за словами начальника сектору забезпечення безпеки дорожнього руху управління превентивної діяльності ГУ НП у Рівне нській області Андрія Валерко, він підтримає інновації у сфері дорожньої сфери, якщо вони корисні водіям і пішоходам.

- Головне, щоб було розуміння, що дорожній рух має бути безпечним і для водіїв, і для пішоходів. Якщо ж говорити про івано-франківський досвід у цій сфері, то мені імпонує те, що їх спеціалісти почали шукати варіанти вирішення проблем, вивчати і узгоджувати проблемні моменти. Водночас, варто розуміти, що Івано-Франківськ від Рівного відрізняється структорою самого міста, тому, можливо, не всі нововведення можуть підійти для наших доріг. Адже до кожного питання потрібно підходити індивідуально та розглядати можливість облаштування належних пішохідних зон, світлофорів, тих самих “лежачих поліцейських” на тій чи іншій конкретній ділянці. Лише тоді вирішувати, що найкраще підійде саме для цієї зони, - вважає поліцейський.

У свою чергу начальник управління інфраструктурної політики Івано-Франківська Назарій Рогів каже, що при впровадженні дорожніх реформ у місті інколи варто зважати не лише на норми ДБН, а й на те, щоб облаштування того ж пішохідного переходу було зручним і мешканцям.

- Якщо чимала кількість людей переходить дорогу в певному конкретному місці, а не за 300 — 500 метрів на пішохідному переході, то можливо варто розглянути варіант облаштування пішохідного переходу там. Якщо це зручно мешканцям і не заважає дорожньому руху, то чому б не зробити? Адже варто розуміти, що в місті потрібно організовувати дорожніх рух таким чином, щоб він був безпечним і комфортним. Зараз в Івано-Франківську ми над цим працюємо. Так, ми поставили собі за мету знизити смертність на дорогах міста до 0%. Для цього запроваджуємо європейський досвід. Зокрема, звужуємо певні ділянки дороги, робимо підвищення бордюр тощо, - додає спеціаліст.

Тим часом, у Рівному поки що обмежуються впровадженням “лежачих поліцейських”. Чи будуть у нашому місті переймати європейський досвід у сфері дорожнього реформування — читайте у подальших матеріалах “Рівне 1”.