За жовтень патрульні Рівного виявили близько 2000 адміністративних правопорушень.

Дотримання ПДР – важлива складова безпеки дорожнього руху, за якою слідкують патрульні Управління патрульної поліції Рівного.

Крім того щоденно полісмени виявляють та реагують на порушення норм чинного законодавства в сфері охорони публічної безпеки та порядку.

Так за період з 1-го жовтня до кінця місяця патрульні задокументували 1801 факт адміністративних правопорушень, серед яких 1539 порушень у сфері дорожнього руху.

Серед найбільш поширених порушень ПДР є порушення правил зупинки, стоянки, правил користування попереджувальними сигналами при початку руху чи зміні його напрямку, проїзду перехресть та порушення правил обгону За минулий місяць інспектори виявили та оформили 110 випадків керування напідпитку, 283 випадків керування без відповідних документів, та оформили 92 ДТП.

До того ж протягом жовтня рівненські патрульні склали 41 протоколів за дрібне хуліганство, 11 за вчинення насильства в сім’ї, 213 за розпивання пива та алкогольних напоїв у заборонених законом місцях та 115 протоколів за злісну непокору законній вимозі поліцейського. 8 матеріалів інспектори склали за хибний виклик спецслужб.

За жовтень патрульні виписали штрафів на загальну суму 428844 гривні, з яких вже сплачено 297169 гривень, що становить 69%.