Головний сервісний центр МВС України у 2017 році планує ввести нову екзаменаційну систему для отримання водійських посвідчень, - інформує ((http://nv.ua/ukr.html)(Новое время.))

Як розповіли НВ в МВС, основний акцент в новій системі планують зробити на безпеці руху. У квитках, наприклад, не буде перевірки знань про пристрій автомобіля, висоту рисунка протектора, зате стане більше питань про правила проїзду перехресть і залізничних переїздів, зупинки, стоянки. У тестах не буде заздалегідь сформованих квитків, які можна зазубрити – перелік питань буде генеруватися випадковим чином. На даний момент вже готові 2.500 питань з графічним супроводом. Ці квитки, стверджують в МВС, відповідають міжнародним нормам.

Крім того, у 2017 році в МВС планують вирішити індивідуальну підготовку до складання іспитів на отримання водійського посвідчення: теорію людина зможе вивчити самостійно, а практичне водіння пройти у інструктора, який має ліцензію. Але для цього для початку необхідно змінити нормативно-правову базу, починаючи з закону Про дорожній рух та ПДР, повідомили в МВС.