Першу річницю утворення відсвяткувала Клесівська об’єднана територіальна громада у Сарненському районі. Рік тому в одну громаду об’єдналися Клесівська селищна рада та дві сільські ради – Карпилівська та Карасинська.

Зміни у Клесівській громаді помітно одразу при в’їзді до селища Клесів. Тут спільними зусиллями підприємців та керівників громади вдалося почистити гідромеліоративну канаву уздовж дороги. Голова громади Василь Гриник запевнив– канава була занедбана, брудна, та недоглянута.



pic

Наступна зупинка дитячий садочок «Ясочка». Тут вже замінили вікна та двері, зробили утеплення фасаду, ремонтні роботи тривають і досі, цей проект обійшовся у 825 тис. грн. Та головна гордість – реконструкція котельні із заміною газового котла на твердопаливний. Вартість цих робіт становить - 526 тис. грн.



pic

До оновленого дитсадка зробили і нову дорогу. Які дороги ремонтувати першочергово – вирішували усі депутати спільно. Відтак перелік робіт внесли до плану соціально-економічного розвитку громади. На розвиток інфраструктури Клесівська громада цьогоріч отримала 7млн.920 тис. грн. субвенції Державного бюджету.



pic

Найбільше у громаді потерпає село Пугач. Через екологічну катастрофу у селі відсутня вода навіть у криницях. Тож громада нині працює над проектом водопостачання. За попередніми підрахунками на реалізацію цього проекту необхідно понад 7 млн.грн. А таких грошей у громади немає.

Але дітлахи у Пугачі на першому місці. У садочку Малятко триває реконструкція даху та фасаду будівлі. Навколо початкової школи та ФАПу встановили паркан та реконструювали доріжки, у школі оновили пічне опалення та техніку. У ФАПі замінили вікна, та відремонтували покрівлю. Голова громади тішиться усім успіхам. Каже тільки спільною працею вдається реалізувати усі задуми. Зокрема у садочках відкривають додаткові групи, ремонтують дороги, комунальні заклади та приміщення. Розвивають спортивні секції, заклади культури та позашкільну освіту. У Клесові працює музична школа, в якій навчається 120 дітей.

Про це повідомляє проект ПУЛЬС, Рівне нського відділення АМУ