(*10 листопада відзначається Всесвітній день молоді, Всесвітній день якості та Всесвітній день науки. Яке ж значення мають такі свята?*)

Всесвітній день молоді відзначається щорічно 10 листопада. Це міжнародне свято, яке відзначає молодь, незалежно від країни проживання, їхні родичі, друзі, знайомі, близькі люди, представники громадських організацій та благодійних фондів.

Всесвітній день молоді бере початок з 1945 року.У Лондоні тоді проходила Всесвітня конференція молоді, результатом якої стало заснування Всесвітньої федерації демократичної молоді. Представники організації виступили з пропозицією про заснування свята. Ініціатива знайшла широку підтримку.

З тих пір дане свято почали відзначати по всьому світу. У Всесвітній день молоді влаштовуються семінари, конференції, лекції. Звучать вітання з уст високопосадовців. Читаються доповіді щодо проблем молоді, міжнародне співробітництво. Представники громадських організацій готують акції, транслюються документальні фільми, обговорюються актуальні питання, заходи вдосконалення законодавства. Проводяться благодійні акції на підтримку освітніх, медичних програм.

Всесвітній день якості

В наш час, коли пропозиція перевищує попит, з усього розмаїття товарів і послуг, запропонованих нам на світовому ринку, ми хочемо і (маємо на це право) вибирати найякісніший продукт.

pic Всесвітній день якості дуже потрібне і важливе свято. Відзначати Всесвітній день якості почали ще в 1989 році. Ініціатором стала Європейська організація якості за підтримки ООН. З тих пір свято щорічно проводять в багатьох країнах у другий четвер листопада.

Цей день покликаний підвищити значення високої якості продукції та послуг, привернути увагу до цієї проблеми, зокрема, мова йде про безпеку товарів для споживачів. А це - пряма паралель з нашим здоров'ям. Потрібно відзначити, що проблема якості вважається однією з найбільш актуальних проблем в економіці дуже багатьох країн світу. Якість товарів і послуг в сучасних умовах є необхідною умовою успішної діяльності будь-якого підприємства і будь-якої організації.

Бажаємо вам, дорогі споживачі, завжди купувати якісні товари і послуги за прийнятні гроші! Адже ми того варті!

Всесвітній день науки

Ніхто не знає коли саме це сталося або яка саме наука першою з'явилася на світ, однак достеменно відомо, що до сих пір людству так і не вдалося вичерпати всю багатогранність напрямів і потенціалу людського пізнання.

pic

У зв'язку з цим, на загальній конференції міжнародної організації ЮНЕСКО, що проходила в 2001-му році, було прийнято рішення - офіційно заснувати «Всесвітній день науки в ім'я миру та розвитку», який щорічно відзначається 10-го листопада.

До Всесвітнього дня науки ЮНЕСКО щороку проводить велику роботу з науковими та громадськими колективами, навчальними закладами, урядовими організаціями. У список заходів входять дні відкритих дверей, семінари та «круглі столи», організація екскурсій до музеїв і на тематичні виставки та інші дії.

У цей День ми бажаємо всім тільки світлих почуттів до науки і успіхів в різних наукових напрямках! Всі ми знаємо про те, що знання це світло, а незнання нехай залишаються у минулому!