Рівненські оперативники викрили гастролерів, які знімали та обкрадали квартири в чотирьох областях.

Парочка товаришів спочатку завітала до Івано-Франківської області. Коли ж перші два злочини пройшли «гладко», наступними стали Хмельницька, Тернопільська та Рівне нська. І лише рівненські оперативники викрили крадіїв та відшукали їх уже на Вінничині.

Черговою жертвою зловмисників стала 33-річна мешканка обласного центру. П’ятого листопада до неї звернувся невідомий чоловік з приводу оренди квартири. Коли ж жінка попросила паспорт, адже без нього жодних операцій не проводить, той відповів, що дружина начебто взяла щось оформляти. Утім, щойно він у нього буде на руках, одразу пред’явить. Тож рівнянка погодилась на таку умову і вручила орендарю ключі. Увечері клієнт зателефонував власниці помешкання і повідомив, що він залишиться іще на кілька днів і надав нібито особисті дані.

Згодом рівнянка пояснить, що відчувала неладне. Близько четвертої ранку вона таки вирішила зайти до квартирантів, адже жила у тому ж під’їзді. Коли їй не відкрили двері, зрозуміла, що потрапила в халепу. Відчинивши квартиру, виявила, що її обікрали. Чоловіки винесли плазмовий телевізор та газову поверхню. Про подію жінка одразу повідомила до поліції.

За фактом крадіжки правоохоронці відкрили кримінальне провадження за статтею 185 Кримінального кодексу України та розпочали пошуки зловмисників.

Завдяки злагодженим та професійним діям працівників карного розшуку Рівне нського відділу поліції крадіїв вдалося викрити.

Як з’ясували поліцейські, 30-річний уродженець Чернігівської області та 31-річний – із Сумської познайомилися у столиці, де разом працювали. Там у них і визрів план легкої добичі грошей. «Чоловіки за оголошенням шукали вишукану та комфортну квартиру, — повідомив заступник начальника ГУНП в Рівне нській області – начальник кримінальної поліції Сергій Волков. — Із власниками молодший із них обумовлював, що винаймає житло лише на добу, а потім за дві-три години обоє виносили звідти всі цінні речі. Так, протягом жовтня поліцейські встановили їх причетність до п’яти крадіжок іще у трьох областях в аналогічний спосіб».

Другого листопада гастролери навідалися до Рівного. Утім, тут чекала невдача, адже поліцейські оперативно викрили їх та затримали у Вінницькій області, де чоловіки оселилися для чергового злочину.

Під час слідчої дії потерпіла впізнала своїх кривдників. Крім того, у квартирі, яку винаймали чоловіки, вони залишили речі, викрадені з попередніх місць. З’ясувалося, що телевізор вони здали у ломбард. Поліцейські його вилучили та повернули власниці під розписку. Газову поверхню крадії відправили поштою до Харкова, утім її теж повернули назад.

Уже у відділі поліції зізналися в усіх скоєних злочинах та пояснили, що збиралися завершувати із такою «кар’єрою» та шкодують про вчинене.

Чи розчулять вони суддів, стане відомо після завершення досудового розслідування. «Зловмисників затримано у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення, — зазначив Сергій Волков. — Вирішується питання про обрання їм міри запобіжного заходу у виді тримання під вартою».

Відповідно до санкції статті їм загрожує до п’яти років позбавлення волі.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:)

У Рівному в ДТП постраждало 3 людей [ФОТО]

У Вараші затримали грабіжника [ФОТО]

На Рівне нщині викрили ще один гральний заклад

У Квасилові сталась нічна ДТП [ФОТО]