На Рівненщині субсидіями охоплено майже 200 тисяч сімей. Основними механізмами державної допомоги людям є субсидії та розстрочка на комунальні послуги.

Голова Рівне нської обласної адміністрації Олексій Муляренко взяв участь у загальноукраїнській селекторній нараді під головуванням Прем'єр-міністра України Володимира Гройсмана.

Учасники наради обговорили питання соціальної підтримки родин після встановлення ринкових цін на газ та початку опалювального сезону.

За словами керівника області Олексія Муляренка, із близько 371 тисячі домогосподарств субсидіями охоплено майже двісті тисяч сімей.

Також для жителів області автоматично перераховують субсидії. Загалом на новий термін необхідно перепризначити субсидії для близько 123 тисяч домогосподарств. На сьогодні цю допомогу оформили для більше 100 тисяч родин.

Водночас з початком опалювального сезону перерахунок призначених субсидій проведено у всіх районах.

Олексій Муляренко зазначив, що над оформленням житлових субсидій працює близько 190 працівників соцзахисту. Також документи приймають у сільрадах області. Крім того, до оформлення субсидій залучено 204 безробітних.

Загалом основними механізмами державної допомоги людям є субсидії та розстрочка на оплату комунальних послуг. Прем’єр-міністр Володимир Гройсман наголосив, що кожна українська родина повинна бути обігріта та отримати у разі необхідності компенсацію від держави, яка не потребує повернення.

«Сьогодні дуже важливо, щоб на місцях реалізували ці механізми. Той, хто має гроші, нехай сплачує повну ціну за газ, за тепло, а ті родини, які мають невисокі доходи, мають отримати знижку у вигляді житлової субсидії», - заявив Володимир Гройсман.

Про це повідомляє прес-служба Рівне нської ОДА.