Ще влітку цього року в Рівному гучно заявляли, що вже цьогоріч розпочнеться реконструкція стадіону «Авангард». На це з міського бюджету передбачалося 100 мільйонів гривень.

Кошти мали виділятися частинами, а сама реконструкція проводитися у чотири етапи.

- На першому етапі ми проведемо реконструкцію вхідної трибуни і низки приміщень легкоатлетичного напрямку, в тому числі їх відновлення. Також плануємо збільшити кількості посадових місць. На другому етапі передбачається реконструкція і відновлення трибуни напроти. Ця зона використовуватиметься під футбольні команди. Там будуть розміщені функціональні приміщення для перебування команд, а над самою трибуною буде облаштована коментаторська. Знаходитимуться трибуни під накриттям. Передбачається, що там буде 11 тисяч посадових місць. На третьому етапі буде здійснено забезпечення комунікацій, проведення робіт із внутрішньої і зовнішньої інженерії, заміна покриття тощо. А вже на четвертому — проводитимо реконструкцію бокових трибун. Для того ж, щоб зменшити витрати на бокові трибуни пропонуємо забезпечити для фанатів не сидячі, а стоячі місця. Також вони можуть використовуватися для гостей, які приходитимуть на розважальні, а не спортивні заходи. На цьому етапі буде й проведено благоустрій прилеглої території, зокрема, обласштуємо стоянку, забезпечимо освітлення тощо. Здійснення реконструкції стадіону розраховане на два — два з половиною роки за умови нормального фінансування, - зазначив головний архітектор компанії «АртПростір» Олексій Олексюк.

Щоправда, сьогодні під час засідання міськвиконкому міський голова Рівного Володимир Хомко каже, що вже коштів на ремонт стадіону "Авангард" може не вистачити. Тому запропонував врахувати цю ситуацію, і надлишок цього року направити саме на реконструкцію стадіону.

Нагадаємо, раніше чиновники обіцяли, що стадіон буде європейського рівня і з покращеними умовами перебування гостей.