Більшість думає, що черлідинг- це просто танці з помпонами, інша частина людей взагалі не знає, що це таке. Саме тому ми вирішили дізнатися що ж таке черлідинг та як він розвинений у Рівному.

Черлідинг- це вид спорту який поєднує у собі елементи шоу і танці, гімнастику та акробатику. Існує багато видів цього танцю. Він зародився в 70-ті роки дев'ятнадцятого століття. Існує міф, що черлідинг - чисто жіночий вид спорту. Насправді ж його створили саме чоловіки! За переказами, під час матчу з футболу вболівальники вирішили підтримати свою команду, але незвичайним способом. Вони взяли в руки шматки сіна і почали ними махати в різні боки!Початок був покладений. Уже потім з черлідингом стали асоціювати красивих дівчат в коротких спідничках.

У нас же цей вид спорту з'явився зовсім недавно - перша команда зібралася лише в 1996 році при Дитячій Лізі Американського Футболу в Москві. Зараз черлідінг в багатьох країнах, включаючи нашу, є офіційним видом спорту.

Команда з черлідингу функціонує і у нашому місті також. Нещодавно, рівненська гуманітарна гімназія створила групу черлідингу “HGS”(Humanitarion Gymnasium School) - “Хюджес”, де учні школи долали свої страхи та відкривали нові таланти.

“Все почалося з того, що нам потрібно було підготувати танець до приїзду футболістів з Польщі. Було завдання зібрати команду та навчити їх танцювати. Для когось це може здатися нереальним навчити акробатики дівчат , які мало в цьому розуміються лише за декілька днів, але тільки не для нас.” - розповідає тренер команди Харчук Софія.

Матч пройшов та дівчата на цьому не зупинилися вони і далі продовжили займатися. Вже другий місяць поспіль приймають участь у різних гімназійних заходах. За словами дівчат це не легка справа, потрібно бути підготовленим до важких фізичних навантажень. Також потрібно мати баланс, впевненість, довіру та терпіння, адже не всі станти (колективна побудова пірамід) виходять з першого разу.

“Мені подобається черлідинг і я хочу продовжувати тренування, адже дівчата надзвичайно дружні. Ми притримуємось девізу ”один за всіх і всі за одного”. В нашій команді ми нікого не виділяємо, всі є рівними."-розповідає база команди Ольга Паладійчук.

“Піднімаючись на висоту я долаю свої страхи, які здавалися важкими. Наша команда намагається досягти досконалості в цьому виді спорту і за допомогою нашої наполегливості і згрупованості ми по маленьких кроках ідемо до цієї мети.” - каже флаєр команди Софія Зиль.



pic

pic