Всі ми при зустрічі кажемо чи то "Доброго дня" чи "Доброго ранку" або ж просто "Привіт". (*А чи знаєте Ви як люди вітаються у інших країнах?*) Ми вирішили це розглянути.

У Німеччині все суворо, навіть з процесом вітання. До 12 години дня вони кажуть «Добрий ранок», з 12 до 17 годин вечора - «Добрий день», а після 17 годин - «Добрий вечір».

У Франції навіть малознайомі люди при зустрічі і прощанні цілуються, по черзі торкаючись один одного щоками і посилаючи в повітря від одного до п'яти поцілунків.

pic У США задається стандартне питання при зустрічі - «як справи?» і дається така ж стандартна відповідь - «все добре». Причому якщо в людини далеко не все добре, відповідь «все погано» буде розцінена як поганий тон.

У Гренландії відсутнє формальне вітання, але при зустрічі обов'язково вимовляють: «Хороша погода». Сенс цього зауваження виходить далеко за рамки кліматичного визначення й означає «Світ прекрасний».

В Ізраїлі при зустрічі кажуть: «Мир вам!».

У країнах Латинської Америки при зустрічі прийнято обніматися, навіть якщо це малознайома або зовсім незнайома людина.

В Ірані люди бажають один одному веселощів і при зустрічі кажуть «Будь веселим!».

У Китаї люди вітаються поклоном з витягнутими вздовж тулуба руками.

Традиційне вітання в Таїланді - називається "Вай", при якому складені разом долоні прикладаються до голови або грудей, причому положення рук і тривалість всього жесту визначається соціальним становищем того, кого вітають: чим вище статус персони, тим вище піднімаються долоні, і тим довше триває "Вай". Походження цього жесту глибоко сягає своїм корінням у далеку історію держави. На відміну від прийнятого в європейських країнах рукостискання, в тайському суспільстві вітаються на значній відстані один від одного.

pic У Греції люди бажають один одному здоров'я. А їх предки вітали один одного словом «Радуйся!».

На півночі Африканського континенту праву руку підносять до чола, до губ і до грудей. Це означає: «Я думаю про тебе, я говорю про тебе, я поважаю тебе». До цього дня найбільш кумедними залишаються вітання африканських племен. Акамба в Кенії на знак глибокої поваги плює на зустрічного, а представник племені Масаї при зустрічі спочатку спльовує, а потім плює на власну кисть руки і тільки потім дозволяє її потиснути.

В Замбезі прийнято при зустрічі плескати в долоні і робити реверанс.

У Лапландії при зустрічі труться один об одного носами. Мабуть, щоб трохи зігрітися.

pic Жителі Індії вранці ставлять запитання: «Чи не дуже турбували вас комарі цієї ночі?»

У Малайзії нерідко вітаються питанням: «Куди йдеш?». Черговою відповіддю служить розпливчасте: «погуляти».

У Японії при зустрічі люди кланяються одним з трьох видів поклонів: найнижчим, середнім з кутом в 30 градусів або легким.

Таджики завжди обіймають руку того, хто вітається, двома долонями. Простягнена лише одна рука у відповідь символізує глибоку зневагу.

Деякі індійські народи при зустрічі знімають взуття.

В Монголії при зустрічі люди кажуть одне одному "Чи здорова ваша худоба?".

Представники одного з народів в Китаї при зустрічі самі собі тиснуть руку.

Найцікавішим і забавним привітанням можна назвати те, як вітаються тибетці. При зустрічі вони правою рукою знімають головний убір, а ліву руку закладають за вухо і висовують язик.

Місцеве населення Філіппін також може похвалитися унікальним привітанням. При зустрічі вони кланяються, беруть праву руку співрозмовника, а потім кісточками пальців доторкаються до його чола, кажучи при цьому: «Мано» («рука» і «поважати»).

Ось таке розмаїття вітань оточує нас на сьогоднішній день. Таким чином, за манерою вітати людей, можна сміливо визначити звідки родом людина, тому що різні традиції та звичаї відкладають відбиток на те, як вітаються люди в різних країнах.