У приватному будинку Костополя 30-річний чоловік замкнувся зсередини разом із матір’ю і, погрожуючи фізичною розправою, стріляв зі зброї. Поліцейські оперативно зуміли врятувати жінку, а зловмисника роззброїти та затримати.

Повідомлення до поліції надійшло сьогодні, третього листопада, близько одинадцятої години.

На місце події негайно скерували групу реагування патрульної поліції та слідчо-оперативну групу. Поліцейські, які прибули до вказаного будинку, чули з приміщення голос жінки, яка кричала, щоб правоохоронці не підходили близько, бо їх можуть застрелити. Викликавши на місце пригоди бійців спецпідрозділу «КОРД», працівники поліції почали перемовини із зловмисником.

У цей час із дверей будинку зуміла визирнути зачинена жінка. Поліцейські буквально висмикнули її із помешкання і відвели у безпечне місце. З’ясувалося, що заручницею стала матір, яка повідомила поліцейським, що у руках її 30-річного сина є зброя невідомого походження.

Далі все сталося за лічені секунди.

«У момент, коли правопорушник збирався вийти на двір, накинувши на себе куртку, поліцейський вмить зреагував і зумів затримати стрільця, — зазначив т.в.о. начальника Костопільського відділу поліції Олександр Барановський. — Коли ж правопорушник почав вириватися від працівника поліції, з’ясувалося, що чоловік мав зброю. Зловмисника затримали, зброю правоохоронці вилучили та направили на експертизу до науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС».

Під час огляду помешкання поліцейські встановили, що костопільчанин здійснив із пістолета чотири постріли у стелю та один — у скло дверей.

Сам же чоловік поводив себе агресивно та відмовлявся давати будь-які покази без присутності адвоката. Стрільця доставили до Костопільської лікарні для проходження освідчення на предмет алкогольного та наркотичного сп’яніння. Хоча за зовнішні його ознаки свідчили про наявність такого. Після цього його направили до Орлівської психіатричної лікарні, де він вже раніше проходив лікування. За цим фактом проводиться перевірка, вирішується питання про відкриття кримінального провадження.

Про це повідомляє відділ комунікації поліції Рівне нської області.