(*3 листопада відзначається Всесвітній День чоловіків. Коли ж виникло дане свято?*)

Скільки б ми, дівчата, дівчатка, жінки, не сварили б сильну стать, але все одно ми знаємо, що без чоловіків неможливо. І приводів, слава Богу, зізнатися нашим чоловікам в любові на офіційному рівні в році більш ніж достатньо.

І один з них це Всесвітній день чоловіків, який святкується за ініціативою ООН кожну першу суботу листопада.

Засновником такого мужнього дня став перший і останній президент Радянського Союзу Михайло Сергійович Горбачов за підтримки відділення ООН у Відні, віденського магістрату і ряду інших всесвітніх організацій.

На відміну від країн СНД, де про це свято знають порівняно мало, в Європі йому приділяють достатньо уваги.

Основна подія - щорічне свято, присвячене всесвітньому Дню чоловіків. На церемонії всім лауреатам, які, на думку журі, внесли значний внесок у зміну світу на краще, вручають Всесвітню премію - зменшену бронзову копію роденівського Мислителя.

Премія користується в світі великим авторитетом. У 2002 році одним з лауреатів став Папа Іоанн-Павло II. Відзначимо, що існує ще таке свято, як Міжнародний чоловічий день (International Men's Day). Його відзначають 19 листопада.

Це свято вперше з'явилося в 1999 році в Республіці Тринідад і Тобаго. Тепер його відзначають вже і в США, Великобританії, Ямайці, Австралії, Індії, Сінгапурі, Мальті та в Південній Африці.

Проте в Україні це свято поки що не знайшло дуже багато прихильників, але чоловіки все одно гідні того, щоб почути приємні слова привітань від люблячих жінок. Згодом свято може перетворитися на аналог Міжнародного жіночого дня, який є одним з головних жіночих днів.

Привітання для чоловіків

Гарний, добрий, класний –

Адже ти такий один.

Хочемо тебе привітати

У Всесвітній день чоловіків.

Бажаємо сил і щастя,

Здоров'я і любові,

І гордою ходою

По житті іти.

Живи і насолоджуйся,

Адже життя дається раз.

Частіше усміхайся,

Адже чоловічок – клас!!!